Tema Udflytning af arbejdspladser

Stefan Krehbiel ansat hos Færdselsstyrelsen: - Ribe er en spændende by

I dag flytter Færdselsstyrelsen som den første statslige arbejdsplads ud i landet. Styrelsen har fået overraskende mange ansøgninger.

Da Færdselsstyrelsen i dag slog dørene op i Ribe, sagde man samtidig goddag til 15 nye jurister, der var udvalgt blandt 89 ansøgere.

En af de nye jurister er Stefan Krehbiel, der ser udflytningen af statslige arbejdspladser til blandt andet Sønderjylland som en sjælden mulighed for at arbejde med statslige opgaver uden at flytte til hovedstaden.

Udflytning af arbejdspladser

Regeringen vil flytte 3900 statslige arbejdspladser fra København til kommuner rundt om i landet. Det skal skabe en bedre balance mellem hovedstaden og provinsen. Regeringen siger nu, at planen vil koste 944 millioner kroner i stedet for de 400 millioner, som var afsat i finansloven for 2016.

Gå til tema

Færdselsstyrelsen er en af de få muligheder, vi har her i området, og det er en spændende mulighed for mig, fordi jeg før har arbejdet for staten, siger Stefan Krehbiel, der er bosat i Hovborg 20 kilometer fra Ribe.

- Nogle af de ting, som jeg har været god til, dem har jeg lavet i København, fordi der er ministerier og styrelser. Nu får jeg igen muligheden for at arbejde med regulering og lovgivning i Ribe, og det er chance for mig.

Ikke overraskende med mange ansøgere

Regeringens plan om at udflytte 3.900 statslige arbejdspladser ud af hovedstaden har været kritiseret, efter det har vist sig, at mange medarbejdere ikke ville flytte med. Men nu viser det sig, at flere af de udflyttede arbejdspladser får et hav af ansøgninger til de ledige stillinger.

Og selv om det virker som mange ansøgninger, når Færdselsstyrelsen får 89 ansøgninger til 15 juristjob og 338 ansøgninger til cirka 15 HK-job, så kommer det ikke bag på Stefan Krehbiel.

- Det er et stort tal trods alt, men når det er en interessant arbejdsplads, så, synes jeg også, det er helt forståeligt, siger han.

København er for langt væk

Stefan Krehbiel har af familiemæssige hensyn valgt at bosætte sig på landet, hvor der kan være færre job at vælge imellem.

- Selvfølgelig er vi indstillet på, at der kan være en times transport, hvis man vil køre efter sit drømmejob, siger han.

Men København bliver for langt, så bare det, at der flyttes arbejdspladser til Odense, Esbjerg og Aarhus, giver muligheder for folk i Sønderjylland.

- Og Ribe, synes jeg, er rigtig godt, for det er kun en halv times kørsel væk, og det er en spændende by at komme til.

Oplæringsfase kan ikke undgås

Han erkender dog, at det i Færdselsstyrelsen kan komme til at tage tid, før man kommer op i fulde omdrejninger.

- Det er begrænset, hvor mange kollegaer der flytter med fra København, så der bliver en oplæringsfase, det kan ikke undgås, siger han.

- Man må nok være indstillet på, at der kan gå et par måneder, før vi er på 100 procent, for der er rigtig meget, vi skal lære.

Se og hør i videoen øverst i artiklen, hvorfor jurist Stefan Krehbiel har søgt jobbet i Færdselsstyrelsen i Ribe.