Stemningen i top langs ironman-ruten: Alle hepper på Frederik

Flere tusinder tilskuere er mødt frem på at heppe på kronprinsen og alle de andre seje deltagere.

Folk er strømmet ud langs ruten for at heppe på de mange ironman-deltagere og kronprins Frederik, der her ses på vej til cykelstarten. (Foto: Jens Astrup © Scanpix)

2600 mænd og kvinder er i disse timer i gang med at fuldføre årets KMD ironman Copenhagen. Klokken 07 i morges hoppede de første i Øresund, hvor de skulle gennemføre en svømmetur i åbent hav på 3,8 kilometer.

Lige nu er fleste oppe på jernhesten, hvor de kan se frem til 180 kilometer i en pæn blæst.

Sidste disciplin på den klassiske triatlon-distance er et maratonløb på 42,2 kilometer.

Og det er ikke kun et arrangement for atleterne - langs ruten er der mødt tusinder af folk frem, der hepper på deres kære - og selv på de ellers mest øde steder langs ruten er der mødt folk frem, lyder det fra DRs reporter i marken, Karin Søkilde.

Megagod stemning

- Ved 63 kilometers-mærket ude midt i ingenting stod en hel mødregruppe med deres børn og heppede på deres mænd - og så kronprins Frederik, siger Karin Søkilde.

Der var godt gang i festen på stedet, hvor der blev spillet musik a la Rocky-temaet Eye of the tiger.

- De kaldte det Danmarks Tour de France og viftede med flag - der var en megagod stemning, siger Karin Søkilde, der har snakket med flere, der netop hepper på en de kender - og så kronprins Frederik.

Han har netop passeret 82 kilometer-mærket i en samlet tid på tre timer, 42 minutter og 48 sekunder.

Nummer 1 er suveræn

Det er dog langt efter nummer et: Henrik Hyldelund fra Aarhus, der har gennemført 110 kilometer cykling i den imponerende tid 3:29:08 (inkl. svømning).

Facebook
Twitter