Stempler og armbånd kan blive nøgler til nye coronaregler på barerne

De nye regler trådte i kraft ved midnatstid.

Barerne skal senest lukke klokken 02. For Aarhus og Silkeborg er det senest klokken 00. (Foto: Celina Dahl © Scanpix)

Der er flere, der glæder sig til i aften og den kommende weekend.

Nu er der givet tilladelse til, at barer og værtshuse må holde åbent til klokken 2 i stedet for midnat, som reglerne hidtil har været.

En af de barejere, der ikke kan vente med, at arbejsdagen bliver to timer længere, er indehaveren af restauranten Frederik VI på Frederiksberg, Jimmy Streit.

- Det er et tiltag, vi har glædet os til og set frem til.

Frederik VI ligger på Frederiksberg og er opkaldt efter den enevældige konge, som holdt sine sommerferier på sit slot i Frederiksberg Have. Her ses barejeren.

Men det er ikke uden udfordringer. Men de nye regler betyder samtidig, at der ikke må komme nye gæster ind efter klokken 23.

- Vi er nødt til at regne lidt på det. Det her kræver nogle flere medarbejdere, og det kræver også, at vi har en mand i døren, eventuelt en dørmand, som registrerer gæsterne. Vi gør det ikke på hverdage i første omgang, men i weekenden vil vi forsøgsvis se, om det kan lade sig gøre, fortæller Jimmy Streit.

Flere opgaver til dørmænd

De flere timer med fadøl over baren kan også allerede mærkes på efterspørgslen efter dørmænd, fortæller Peter Moesgaard, formand for Dørmændenes Landsklub, der ører under 3F.

- Vores medlemmer siger, at de er glade for, at de nu får nogle flere vagter, som ovenikøbet er længere.

Ligesom barejer Jimmy Streit siger Peter Moesgaard, at det særligt er klokken 23-reglen, som giver arbejde til dørmændene.

Hvordan man individuelt griber opgaven an, ligger hos den enkelte restauratør.

- Man har jo forskellige metoder. Man kan eksempelvis bruge et stempel eller give armbånd, så man kan genkende dem, der ankom inden klokken 23, siger Peter Moesgaard.

Horesta: Pengene er gode om natten

Det er med den reviderede udgave af genåbningens fase 4, at de nye regler i dag er trådt i kraft.

Hos brancheorganisationen, der organiserer restauranter, barer og hoteller, er man glade for, at der bliver åbnet en smule mere op for nattelivet.

- Det er helt afgørende for barer, cafeer, resturanter og værtshuse, at man må holde åbent til klokken 2. Vi ved, at den omsætning, man laver mellem 24 og 2, er helt afgørende for, at virksomheden kan være rentabel, siger Kristian Nøegaard, der er politisk chefkonsulent i Horesta og i øvrigt valgt for Venstre i Region Syddanmark.

Inden 1. november skal Folketinget beslutte, om reglerne skal forlænges eller revideres.