Stenkast fra bro: Politiet åbner motorvejen ved Horsens igen

To biler blev ramt af sten fra bro over motorvej tidligere i aften.

Politiet har netop åbnet motorvejen ved Horsens igen i begge retninger. Det sker efter stenkast fra en bro over motorvejen tidligere i aften.

To biler er ramt, men ingen er kommet til skade, lyder det fra Sydøstjyllands Politi på Twitter.

Ifølge vagtchef Jesper Brian Jensen blev begge biler ramt på frontruden kort efter klokken 19.

- Vi fik den første anmeldelse klokken 19.15. Den anden bilist blev lidt forvirret og fortsatte med at køre, inden han anmeldte. Men begge biler er ramt ved samme sted lige omkring klokken 19.15, siger han.

Ifølge Vejdirektoratet var Østjyske Motorvej spærret mellem afkørsel 56B Hatting og afkørsel 57 Horsens S i begge retninger.

30 kameraer er sat op

Politiet har arbejdet på stedet for at finde stenene, og motorvejen blev genåbnet kort efter klokken 22.

Netop i dag er man blevet færdig med at sætte kameraer op på 30 forskellige broer rundt om i landet. Det er meningen, at kameraerne skal modvirke stenkast mod biler, der kører på motorvejene, oplyser Rigspolitiet.

I et forsøg på at stoppe stenkast fra motorvejsbroerne bebudede justitsminister Søren Pape (K) i november sidste år, at der skulle sættes 30 kameraer op på udvalgte steder.

Men i august reagerede ministeren på, at de lovede kameraer var lang tid undervejs. Han bad Rigspolitiet give en forklaring på, hvorfor der per 31. august kun var sat 3 ud af de 30 kameraer op.

Om der er kamera på den motorvejsbro ved Horsens, hvor de to bilister her til aften blev ramt, vides ikke. Rigspolitiet har nemlig tidligere meldt ud, at de af "taktiske grunde" ikke ønsker at oplyse, hvor kameraerne er sat op henne.

Facebook
Twitter