Stenkast mod brandfolk flere steder

Brandfolk i Århus, Slagelse og København havde en voldsom nytårsnat, da unge kastede sten mod dem. Odense gik til gengæld fri. Brandvæsnets dialog med lokale beboere har dermed hjulpet i Odense.

I Odense har brandvæsnet rustet brandbilerne med brudsikre ruder, så brosten og andet ikke kvæster brandmændene. Denne nytårsnat gik Odense dog fri.

Da nogle skød året ind med raketter, benyttede andre nytåret til at bombardere brandvæsenets køretøjer med sten.

Det skete, da brandfolkene arbejdede på højtryk for at slukke brande i Århus, Slagelse og København.

Sten, flasker og kanonslag

I hovedstaden blev brandfolkene mødt at stenkast kort før klokken 1 på Istedgade, og i Århus ramte en sten eller flaske forruden på en brandbil, mens den kørte med udrykning.

I Slagelse var den også gal, da cirka 50 unge kastede sten og kanonslag mod brandfolkene i den nordlige del af byen. Brandfolkene måtte derfor arbejde under politibeskyttelse.

Held ville dog, at ingen brandfolk kom til skade.

Ingen stenkast i Odense

Odense gik til gengæld helt fri for dens slags voldsomme angreb. Byen har ellers flere gange været udsat for voldelige unges stenkast i et af den fynske hovedstads kvarterer, hvor brandudrykningerne alt for ofte blev angrebet af beboere.

Men i Odense har myndighederne siden gjort en stor og omfattende indsats for at stoppe den kedelige udvikling.

Og det samme kan brandvæsnet med fordel gøre i for eksempel Århus og København.

Dialog gav fred

I Odense mobiliserede man derfor alle de lokale kræfter og tog en dialog med dem med en bøn om at få det stoppet.

- Vi ville oplyse om, at det ikke var acceptabelt. Vi kommer for at hjælpe, ikke for at gøre nogen ondt, siger beredskabschef Peter Staunstrup, der er formand for Foreningen af Kommunale Brandchefer, til Politiken.

Derudover har brandvæsnet i Odense rustet brandbilerne med brudsikre ruder, så brosten og andet ikke kvæster brandmændene, når unge går amok over brandvæsenets tilstedeværelse.

Facebook
Twitter