Per Stig: Dansk statsborger blandt de dræbte

En dansk statsborger af pakistansk oprindelse er blandt de dræbte ved bombeangrebet på den danske ambassade i Pakistan. Det bekræfter Udenrigsministeriet. Mindst seks mennesker blev dræbt ved angrebet, der skete i formiddag.

Per Stig Møller: En dansk statsborger blandt de dræbte (Foto: DR © DR)

En dansk statsborger af pakistansk oprindelse er blandt de dræbte ved bombeangrebet på den danske ambassade i Pakistan. Det bekræfter Udenrigsministeriet nu.

Udenrigsminister Per Stig Møller sagde tidligere på aftenen til TV AVISEN, at der muligvis var en dansk statsborger blandt de dræbte, men at det var ubekræftet.

Mindst seks mennesker blev dræbt ved angrebet, der skete i formiddag. Heriblandt to ansatte på ambassaden - en rengøringsassistent og en altmuligmand. Umiddelbart efter angrebet forlød det ellers, at der ikke var danskere blandt de dræbte.

Det burde ikke kunne ske

Udenrigsministeren siger, at der lige nu arbejdes på højtryk på at finde ud af, hvordan det overhovedet kunne lade sig gøre, at bilen med bomben kunne komme så tæt på ambassadebygningen.

- Vi sender straks et hold derud. Både krisepsykologer, forstærkning til ambassaden og folk fra PET, så vi kan få fundet ud af, hvordan dette her kunne ske. Det burde ikke have kunnet ske, understreger han.

- Vi skal have fundet ud af, hvad det er for banditter, der har lavet denne forfærdelige terrorhandling.

Et stort krater

Ved eksplosionen styrtede muren ind til ambassaden sammen, gitterporten blev blæst ind, mens vagthuset ved ambassaden blev raseret.

Eksplosionen efterlod et en meter dybt krater i vejen foran ambassaden, og området blev fyldt med glas, murbrokker og ødelagte biler.

Ifølge vestlige journalister på stedet blev også udviklingsagenturet over for ambassaden ødelagt af den voldsomme eksplosion.