Per Stig: Genovervej Hizb-ut-Tahrir-møde

Det Kongelige Bibliotek skal overveje en ekstra gang, om kontroversielt debatmøde med Hizb-ut-Tahrir skal finde afholdes fredag.

Hizb-ut-tahrir bør ikke holde møde på Det kongelige Bibliothek, siger Kulturministeren (© DR)

Kulturminister Per Stig Møller (K) beder igen ledelsen i Det Kongelige Bibliotek overveje, om de virkelig vil leje deres lokaler ud til Hizb-ut-Tahrir, der efter planen skal afholde møde i biblioteket på fredag.

Opfordrer til vold

Ministerens opfordring kommer efter, at han har læst invitationen til Hizb-ut-Tahrirs møde. Her opfordrer foreningen ifølge ministeren til vold mod de danske soldater i Afghanistan.

- Der står i invitationen, at de vil sætte fokus på pligten til væbnet modstand i Afghanistan og omegn, og at det islamisk set er uacceptabelt at forholde sig passiv, siger Per Stig Møller til DR Nyheder.

- Det læser jeg altså som en opfordring til at skyde danske soldater. Og derfor spørger jeg, kan en offentlig bygning bruges til det? fortsætter han.

Biblioteket bestemmer selv, menKulturministeren understreger, at så længe Hizb-ut-Tahrir er en lovlig forening her i landet, er det Det Kongelige Biblioteks egen beslutning om de vil lægge lokaler til mødet.

- Det Kongelige Bibliotek har jo ingen pligt til udleje til folk der opfordrer til at skyde danske soldater.

- Det er stadigvæk Det Kongelige Biblioteks beslutning, men nu må de genoverveje den. Den invitation, der er kommet ud, stiller meget store spørgsmålstegn ved, om mødet kan gennemføres i Det Kongelige Bibliotek, siger ministeren til DR Nyheder.

Per Stig Møller har allerede tidligere bedt biblioteket om en redegørelse for, hvorfor det har tilladt Hizb-ut-Tahrir at leje lokalerne.

Den har direktør Erland Kolding Nielsen leveret, og han understreger, at Hizb ut-Tahrir har ret til at leje lokalerne på lige fod med andre lovlige foreninger.