Stigende coronasmitte i Europa truer din skitur: 'Vi er superærgerlige over det'

Nye rejsevejledninger kan aflyse din skitur.

Du er skidt stillet, hvis din rejse aflyses, og du ikke har købt en pakkeløsning. (Foto: Ruben Sprich © Scanpix)

Stigende coronasmitte over det meste af Europa betyder, at der er færre og færre steder, som man ifølge Udenrigsministeriet kan rejse hen.

I går kom ministeriet med nye rejsevejledninger, og her stod blandt andet Italien og dele af Sverige for skud. Så nu er store dele af Europas skisports-områder lukket land for skiglade danskere.

Hos Skinetworks lever man af at sende folk afsted på skiferie. Men det har de nye rejsevejledninger spændt ben for, forklarer Toke Hyldegaard, der er virksomhedens salgs- og marketingdirektør.

For Skinetworks sælger skiferier til landene Frankrig, Østrig og Italien - der nu alle sammen er orange på kortet. Og det betyder, at rigtig mange skiture er i fare.

- På nuværende tidspunkt står vi i en situation, hvor vi ikke ville kunne sende nogen gæster afsted, hvis afrejsen var i morgen, siger Toke Hyldegaard.

Derfor gør gårsdagens opdaterede rejsevejledninger også ekstra ondt på rejsebureauet.

'Højdepunktet i familien'

De nye rejsevejledninger kan også risikere at få store konsekvenser for familien Kastrup Olsen fra Birkerød, som har to planlagte skiferier.

Men de er lige nu oppe i luften, fortæller far Magnus, der til daglig arbejder som praktiserende læge - og som har glædet sig til en tur ned ad pisterne og en kold øl i det frostklare vejr.

- Vi er superærgerlige over det. Vi arbejder med covid til hverdag og har fuld forståelse for, at der bliver lukket ned, men vi er da kede af det og rigtig ærgerlige. Det er højdepunktet i vores familieliv og vores rejseliv, siger han.

Den - måske - kommende tur er i julen, og den næste er i uge syv næste år.

Magnus Kastrup Olsen arbejder som praktiserende læge. Hans partner er sygeplejerske.

Nye rejsevejledninger

De nye rejsevejledninger fra Udenrigsministeriet gælder foruden Italien og dele af Sverige også ikke-nødvendige rejser til Polen og Bulgarien.

Det sker på grund af smittetal, der er over den bekymringsgrænse på 30 coronasmittede per 100.000 indbyggere, som de danske myndigheder har sat.

Ud af familien Kastrup Olsens to planlagte skiture forventer de kun at få pengene tilbage fra en af dem, nemlig den der er booket gennem en skiklub.

- Det giver da en frustation, om man er købt eller solgt. Men det er jo ens for alle. Om man skal til syden i varmen eller på bjerget, så rammer det alle, siger Magnus Kastrup Olsen.

Forbrugerråd: Hold jer til pakkerejser

Hos Forbrugerrådet Tænk understreger man, at det mest sikre er at holde sig til pakkerejser fra eksempelvis rejsebureauer.

Sådan fortæller vicedirektør Vagn Jelsøe.

- Hvis man trods alle usikkerheder vil booke en rejse, skal man for det første holde sig til de lande, som i dag er åbne.

- For ellers har man ingen rettigheder, hvis de siden hen bliver lukket. Og for det andet skal man holde sig til pakkerejser, for der får man pengene igen, hvis Udenrigsministeriet til den tid fraråder rejsen, siger han.

I tirsdags blev EU's europa- og udenrigsministre enige om, at man vil forsøge at følge fælles retningslinjer, så det er nemmere at finde ud af, hvor man kan rejse til, og hvad det kræver - blandt andet ved at dele lande op i regioner.

Facebook
Twitter