Stina har 52 gæstelisten til sit bryllup: 'Jeg skal simpelthen i den kjole'

Brudepar er tvunget til at skære i gæstelisten eller aflyse festen.

Stina Jørgensen og Søren Lykkemark er bange for at måtte skulle aflyse deres store bryllupsfest. (Foto: (privatfoto))

Efter at Stina Jørgensen fra Randers fredag aften har set sundhedsmyndighedernes pressemøde, står hun med lidt af et dilemma.

For sundhedsminister Magnus Heunicke (S) meddelte, at forsamlingsforbuddet på maksimalt 50 personer nu også gælder for private arrangementer i lejede lokaler. Og det rammer netop hendes bryllup om to uger.

- Vi bliver 52 gæster, men så vidt vi kan få oplyst, tæller også personalet med. Så hvis fotografen, serveringspersonalet og bartenderen tæller med, står vi står faktisk og skal vælge ret mange fra. Selvom vi i teorien kun er 52 gæster, fortæller hun.

Så nu skal Stina Jørgensen og den kommende ægtemand Søren Lykkemark træffe en hurtig beslutning: Skal de aflyse? Eller skære ned?

- Det er lidt det, vi skal have fundet ud af. Hvis der er mange, der melder fra, så er det, forstå mig ret, ikke noget problem. Men jeg tror simpelthen ikke på, at de 50 personer, som er grænsen nu, bliver ved med at være der. Jeg frygter, at de cutter det endnu mere ned. Det så vi også i sidste omgang, siger hun.

Blev udskudt i april

For brylluppet er allerede blevet udskudt én gang. Det skulle have stået i april, men blev udskudt. Så nu ved Stina ikke, om hun holder til endnu en aflysning.

- Andre vil måske sige: "Det er ikke liv og død. Det er bare et bryllup", men alle, der har prøvet at arrangere et bryllup, ved godt, hvad det kræver, siger hun.

- Det er ret hårdt. Nu har jeg arrangeret to og skal så ud i det tredje, og begge gange er det to til tre uger før, det bliver aflyst, fortæller hun.

Pølser og Cocio

Parret hælder mest til at gennemføre brylluppet - om det så bliver på den ene eller anden facon. Stine kender en mand i Randers, der ejer en pølsevogn, så nu overvejer de, om de kan overtale ham til at komme og stille den op i haven.

- Så må folk stå i oktober måned på vores græsplæne og få en fransk hotdog med en Cocio til som en slags reception, siger hun.

- Men et eller andet føler vi, at vi må gøre, så det ikke bliver alt for sørgeligt. Vi må tage ja-hatten på, siger hun.

Parret skulle have været gift i april, men coronaen kom i vejen. (Foto: (privatfoto))

De har besluttet, at de holder fast i kirken. Og kjolen:

- Jeg skal i den kjole! griner hun.

- Nu har jeg været på kur i halvanden måned. Jeg SKAL i den kjole.

Men der er også en alvor bag. Parret vil gerne erklære deres kærlighed for verden. Forsamlingsforbud eller ej.

- Jeg håber da, at det er første, sidste og eneste gang, at jeg bliver gift. Det betyder meget for os, siger hun.

Hun kan godt forstå alvoren bag sundhedsmyndighedernes retningslinjer. Derfor havde de også arrangeret deres bryllup med siddende servering, droppet dansegulvet og sørget for ekstra store borde, mundbind og håndsprit.

- Vi vil bare gerne have lov at sidde sammen med vores gæster og få noget god mad, mens vi fejrer kærligheden sammen med dem. De fleste, der skal holde bryllupper for tiden, gør jo alt, hvad de kan for at passe på, siger hun.

Kan få penge tilbage

Ændringerne i forsamlingsforbuddet træder i kraft i dag klokken 12, og Stina Jørgensen føler med de par, der skal giftes i dag.

- Deres situation er meget værre. Jeg har trods alt to uger, men alligevel kan man godt mærke, at det dræner, siger hun.

Heldigvis er det ikke økonomien, der skal afgøre, om parret vælger at sløjfe selve festen til fordel for en mindre, udendørs reception. Bramslevgaard, som er stedet, de har booket til festen, har grundet den usædvanlige situation, sagt, at de uden konsekvenser kan aflyse med kort tid.

- Det letter det lidt for mig, at jeg ikke taber penge på det, fortæller hun.

Sidste gange mistede hun omkring 10.000 kroner på blandt andet aflysninger af bil og fotograf samt dekorationer og andet med dato på.

Klog af skade har Stina Jørgensen denne gang ikke fået skrevet dato på dekorationerne.

Til gengæld er sønnen på 13 år blevet for stor til det jakkesæt, som blev købt i foråret. Indtil videre kan han passe bryllups-jakkesæt nummer to. Men ikke hvis de udskyder igen.

Facebook
Twitter