Stjålet fyrværkeri bliver revet væk

Fyrværkeri er blevet en eftertragtet tyvekost, og det er ikke det ulovlige fyrværkeri, der sælger på gader og i garager, det er i lige så høj grad lovlige raketter fra butikkernes lagre, siger Fyrværkeribrancheforeningen.

Efter fyrværkeri-ulykken i Seest ved Kolding for et par år siden besluttede man, at fyrværkeri skal opbevares langt fra tæt befolkede områder.

Fyrværkeri er blevet en eftertragtet tyvekost, og det er ikke det ulovlige fyrværkeri, der sælger på gader og i garager, det er i lige så høj grad lovligt fyrværkeri fra butikkernes lagre, siger Fyrværkeribrancheforeningen.

- Markedet er kæmpestort i december, og det kan være umuligt at se, om varerne er stjålet eller ej. For tyvene er det lige så godt som at stjæle kontanter. De kan fylde en varebil om natten og have den tømt igen om formiddagen, siger Henri Drenck, der er næstformand for Fyrværkeribrancheforeningen til metroXpress.

Seest-ulykken sætter stadig spor

Efter fyrværkeri-ulykken i Seest ved Kolding for et par år siden besluttede man, at fyrværkeri skal opbevares langt fra tæt befolkede områder. Det betyder i realiteten, at fyrværkerilagre ofte står langt ude på en bar mark, og det er en magnet for tyvene.

- Vi gør alt for at være ultra diskrete. Men sikkerhedskrav betyder, at containerne ender ude på en mark med et højt hegn om. Og så skal der ikke meget fantasi til at forestille sig, hvad den indeholder, siger Henri Drenck.

Han har kolleger i branchen, der er blevet forfulgt af tyve for at afsløre skjulte fyrværkerilagre.

Så sent som i søndags blev der dog stjålet 1.000 krysantemumbomber fra en container uden for Haderslev. Bomberne er ifølge Henri Drenck dræbende på fem meters afstand.

Facebook
Twitter