Stjernedyr penthouse i Hammerslag: Er en kvart milliard kroner nok?

Mæglerne i juleudgaven af 'Hammerslag' måber over en enorm lejlighed nær Buckingham Palace.

Fem badeværelser i marmor. Et bibliotek. En vinkælder. Eget vagtværn og en portner, der både sørger for indkøb og støvsuger ude på gaden.

Der mangler ingenting i den 534 kvadratmeter store penthouse-lejlighed, som 'Hammerslag' besøger i London.

- Jeg tænker umiddelbart en kvart milliard kroner. Men er det nok?, siger ejendomsmægler Hanne Løye fra Realmæglerne, mens hun og makkeren fra Hold Øst, Christian Carlsen fra Danbolig, skal finde på en pris.

Lejligheden ligger i det eksklusive kvarter Eaton Square i Belgravia i London, og med en udbudspris på den nette sum af 233.750.000 danske kroner, er denne bolig en af de dyreste boliger, der nogensinde har været med i 'Hammerslag'.

Se, hvem af de to hold, der kommer tættest på prisen, i videoen øverst i artiklen.

Europas dyreste hovedstad

Selvom priserne ifølge The Guardian er faldet for første gang i otte år, er London stadig i gennemsnit 3,5 gange så dyr at bo i, hvis man sammenligner med København.

Desuden har Eurostat, som er EU's statistikorganisation, tidligere i år anslået London til at være Europas dyreste hovedstad at leve og bo i.

Den populære by er mere end 2.000 år gammel og grundlagt af romerske tropper. Efterfølgende kom alt fra saksere til vikinger til, og siden da er den britiske by blevet formet af alle religioner og folkefærd.

Her kan du blive klogere på London:

40 kvadratmeter for 16.000 kroner

Men selvom London er ekstremt dyr, er der alligevel en del danskere, der bor i byen. Flere kilder anslår, at der bor 50.000 danskere i Storbritanniens hovedstad, hvilket svarer til befolkningen i Roskilde eller Herning.

En af dem er Michael Grøndahl, der arbejder som revisor. Han ryster på hovedet af de høje boligpriser.

- Jeg bor i en toværelses lejlighed på 50 kvadratmeter med min kæreste. Der giver vi 15.000 kroner for om måneden, siger han.

Dyrere er det for Thomas Bligaard Nielsen, der arbejder som konsulent. Han giver 1.900 pund - 16.000 kroner - om måneden for 40 kvadratmeter i det populære område Regent’s Park Rd.

- Man bor i en skotøjsæske, men det er et lækkert område, siger han.

Du kan se fire britiske hjem i London, når Hold Vest og Hold Øst konkurrerer i 'Hammerslag's julespecial her på DR TV.