Støjberg afviser ny flygtningeaftale med Sverige

Der er ikke blevet indgået nogen aftale med den svenske regering om de flygtninge, der lige nu befinder sig i Rødbyhavn, siger integrationsminister Inger Støjberg (V).

Integrationsminister Inger Støjberg (V) afviser, at der er blevet indgået en særaftale med Sverige om flygtningene på Lolland. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Den danske regering har ikke indgået nogen ny aftale med den svenske regering om at sende de flygtninge og migranter, der lige nu befinder sig på Lolland, videre til Sverige.

Det siger integrationsminister Inger Støjberg (V), efter det ellers tidligere på aftenen forlød, at der klokken 22.45 ville køre et tog fra Rødbyhavn til Sverige.

- Der er kontakt på tværs af landegrænserne, fordi det er en vanskelig situation, vi står i. Men jeg har ikke indgået nogen aftale, siger hun.

DSB: Ingen tog til København

Regeringen har ellers i de seneste dage prøvet at indgå en særaftale med Sverige om at tage imod de hundredvis af flygtninge og migranter, der de seneste døgn har krydset grænsen til Danmark.

Mange af dem vil nemlig gerne videre til Sverige, i stedet for at søge om at få asyl herhjemme. Men det afviste den svenske regering i går, og derfor bliver de nødt til at blive i Danmark.

Tidligere på aftenen oplyste DSB over for DR Nyheder, at de tog, som flygtningene og migranterne har opholdt sig i i Rødbyhavn, ville køre videre til København senere på aftenen.

Nu oplyser DSB, at de ikke kører alligevel. Derudover har DSB ingen oplysninger.

Facebook
Twitter