Støjberg holder skarpt øje med Langelands centre efter misbrugsanklager

Efter flere sager om vold, trusler og misbrug bliver Børnecenter Tullebølle lukket.

Ministeren siger, der har manglet et ledelsesmæssigt fokus.

Børnecenter Tullebølle i Langeland Kommune, der har været hjem for uledsagede flygtningedrenge, lukker nu med øjeblikkelig virkning.

Det sker efter alvorlige hændelser sommeren over. Senest er to kvinder ansat på centret anklaget for at have krænket nogle af drengene seksuelt.

Integrationsminister Inger Støjberg (V) siger til DR Nyheder, at der ”ledelsesmæssigt har manglet fokus”, og at man derfor ”kigger ekstra nøje på centre, som Langeland driver."

- Centeret skal lukkes, fordi der ganske enkelt er for mange eksempler på vold imellem de unge drenge, vold og trusler mod personale og andet fuldstændig forkert opførsel fra de unges side. Desuden er jeg i lørdags orienteret om, at der er rejst alvorlige anklager mod to kvindelige ansatte om seksuelle krænkelser mod nogle af drengene.

Ministeren oplyser, at de to kvinder nu er blevet afskediget og politianmeldt. Samtidig kritiserer hun Langeland Kommune for driften.

- Det er Langeland Kommune, der har drevet det her center, og det er ikke gjort godt nok, siger Inger Støjberg.

I øjeblikket bor der omkring 40 drenge på Børnecenter Tullebølle. De vil i denne uge bliver flyttet til andre centre rundt om i landet.

Facebook
Twitter