Støjberg: Jeg forstår ikke de humanitære organisationer

- Når jeg giver penge til humanitære organisationer, så beder jeg ikke om en politisk holdning, siger integrationsministeren.

Inger Støjberg mener ikke, at organisationerne skal have en politisk holdning. (Foto: Simon Læssøe © Scanpix)

Udlændinge- og integrationsminister Inge Støjberg (V) er helt uforstående over, at flere humanitære organisationer vil trække sig fra nødhjælpsindsatsen i Grækenland.

Organisationer som Dansk Flygtningehjælp, UNHCR, Red Barnet og Læger uden Grænser har ifølge Berlingske trukket sig fra dele af arbejdet som en konsekvens af EU-aftalen med Tyrkiet, der har forårsaget flygtningelejre med høje pigtrådshegn og kampklædte betjente.

- Jeg forstår ikke de humanitære organisationer. Og jeg kan sige helt klart, at når jeg giver penge til humanitære organisationer, så beder jeg ikke om en politisk holdning ved siden af, siger Inger Støjberg til DR Nyheder.

Red Barnet mener, at der ikke længere er tale om åbne registreringscentre for flygtninge, der ankommer til Grækenland, men lukkede lejre omgivet af pigtråd, som flygtningene ikke må forlade.

- Med ét er der pludseligt tale om lukkede centre. Det er blevet militariseret, og man frihedsberøver mennesker. Det er imod vores egne principper og i strid med både europæisk lovgivning og menneskerettighederne, siger generalsekretær i Red Barnet Danmark Jonas Keiding Lindholm ifølge Ritzau.

Den holdning er Støjberg dog ikke enig i.

- Vi skal selvfølgelig behandle de mennesker, der kommer, ordentligt, og det er forhold, der lever op til internationale regler og konventioner. Men vi skal også vide, hvem, der kommer. Derfor er vi nødt til at registrere de her mennesker.

- Hvis der kommer en stor immigrantstrøm til Danmark, bliver vi også nødt til at internere dem i lejre, indtil vi ved, hvem der er kommet. Det bliver vi nødt til i en tid, hvor terrortruslen hænger over os, siger Inger Støjberg.