Støjberg: Jeg så helst, at vi jævnede Grimhøjmoskeen med jorden

Inger Støjberg vil gå til "grundlovens grænser" for at lukke munden på "hadprædikanter".

Imamen Abu Bilal fra Grimhøjmoskeen. (billedet her er et arkivfoto fra 2014) (Foto: BRIAN RASMUSSEN © Scanpix) (Foto: BRIAN RASMUSSEN © Scanpix)

Integrationsminister Inger Støjberg (V) er hård i sin kommentar til den TV2-optagelse, der angiveligt viser imamen Abu Bilal prædike, at utro muslimske kvinder ifølge koranens sharialov skal stenes.

Abu Bilals udtalelser faldt ifølge TV2 i forbindelse med en studiegruppe for kvinder i Grimhøjmoskeen i Aarhus, hvor TV2 havde et skjult kamera med.

Støjberg er klar på at gå til "grundlovens grænser" for at lukke munden på imamer som Abu Bilal, som hun kalder hadprædikanter.

- Jeg så allerhelst, at vi jævnede Grimhøjmoskeen med jorden, men sådan er verden ikke. Hvis vi virkelig kunne gøre det, så ville de formodentlig flytte et andet sted hen, og så ville man kunne se det foregå et andet sted, hvor vi ikke har tjek på, hvad det er, der foregår, fortæller integrationsministeren.

Inger Støjberg glæder sig over, at Østjyllands Politi har meddelt, at de vil undersøge lovligheden af Abu Bilals udtalelser. Hun vil selv undersøge imamens opholdsgrundlag i Danmark.

Formanden for Grimhøj-moskeen, Oussama El-Saadi, fortalte i går til DR Nyheder, at han mener, optagelserne er fordrejede, og at Abu Bilal blot fortæller om reglerne i sharia, fordi han bliver bedt om det, uden det er en opfordring til at praktisere stening i Danmark.

Men det giver Støjberg ikke meget for.

- Det er ikke første gang, jeg har hørt dem tale med to tunger. Når en imam som han udtaler sig, som han gør, så har han altså meget stor indflydelse på en række muslimer i Danmark, og det ser jeg med stor alvor på, siger hun.

Abu Bilal er tidligere blevet dømt for at opfordre til drab på zionistiske jøder i forbindelse med et besøg i en moske i Berlin.

https://www.facebook.com/DRNyheder/posts/1127479833969206