Støjberg-satirebillede får international opmærksomhed

Billedet af Inger Støjbergs ansigt ved siden af en hamburgerryg er nu nået til udlandet

Hamburgerryg-billedet har i ugens løb fået stor opmærksomhed på de sociale medier. (Foto: Mathias Løvgreen Bojesen © Scanpix)

Rigtig mange er stødt på et billede af en hamburgerryg ved siden af Inger Støjbergs ansigt på de sociale medier i ugens løb.

Nu har udlandet også opdaget det iøjefaldende billede, for fredag formiddag kunne man finde det på sitet The LAD Bibles Facebook-side, hvor der i teksten bliver spurgt: ’Hvem gjorde dette?’ efterfulgt af tre smileys, der græder af grin.

The LAD Bible er et britisk site, der præsenterer masser af ’sjove, virale og interessante fotografier fra hele verden’, som definitionen lyder på deres eget website.

Sitet har mere end 11 millioner likes på Facebook, og her er Inger Støjberg-opslaget i skrivende stund blevet delt 294 gange, fået 6.682 likes og 1.094 kommentarer.

Anders Hemmingsen, der deler mange virale billeder og videoer, delte forleden hamburgerryg-billedet:

Hvem er hvem?�

Et billede slået op af Anders Søby Bruus Hemmingsen (@andershemmingsendk) den

Måtte beklage hamburgerryg-anekdote

Billedet er opstået i kølvandet på en anekdote Inger Støjberg fortalte til nytårskur i den lokale Venstre-forening i Frederikshavn i sidste uge.

I anekdoten fortalte hun om en børnehave i Aalborg, som ikke tillod at børnene tog hamburgerryg eller andet svinekød med i madpakken. Men anekdoten viste sig ikke at holde stik, hvilket udlændinge- og integrationsministeren måtte beklage.

Inger Støjberg er dog på ingen måde slået ud af kurs efter hamburgerryg-historien. I aftes lagde hun selv et billede af en hamburgerryg på sin Facebook-side:

Skal have gæster i weekenden 󾌵

Opslået af Inger Støjberg på 15. januar 2016

Billedet, som ledsages af teksten ’Skal have gæster i weekenden’ har fået mange til at rose Støjbergs måde at håndtere kritik på.

Er du stødt på et billede af en hamburgerryg ved siden af Inger Støjbergs ansigt på de sociale medier i ugens løb?Nu er det 'berømte' billede også nået til udlandet.

Opslået af DR Nyheder på 16. januar 2016