Stopper alle tog: DSB ved ikke hvornår IC4 kører igen

Der kører færre tog over hele landet, efter IC4 er taget ud af drift. DSB har lavet en nødkøreplan.

Togdriften over hele landet er påvirket af, at DSB har taget alle IC4-tog ud af drift. Passagerer skal tjekke deres rejse på DSB's hjemmeside eller på rejseplanen.dk, fordi DSB ikke har nogen konkret tidshorisont. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

Både regionaltog og lyntog over hele landet er ramt af aflysninger, efter DSB har taget alle IC4--tog ud af drift.

Det er sket efter en alvorlig fejl med et eller flere tog.

Hvornår togdriften bliver normal igen, ved DSB ikke endnu, fortæller driftchef Anders Egehus til DR Nyheder.

Det skyldes, at DSB ikke ved, hvad der gik galt, da en hydraulikpumpe faldt ned på skinnerne under kørslen tæt ved Hedehusene Station.

- Vi skal nu have analyseret episoden i dag og vurdere, hvordan vi på forsvarlig vis får sat IC4i drift igen. Jeg kan desværre ikke give nogen tidshorisont nu. Det kommer an på, hvad vi kommer frem til, siger DSB-chefen.

- Allerede i dag har det haft konsekvenser for kunderne, og jeg beklager, at vi også i de kommende dage vil se en effekt af det her, siger Anders Egehus.

Alvorlig teknisk fejl

I morgen betyder det, at DSB aflyser enkelte myldretidstog til og fra Kalundborg og fra Nykøbing Falster og ind mod København. Aflysninger finder også sted mellem Esbjerg og Aarhus. Og de gælder også enkelte lyntog mellem Aarhus og København.

- På den lange bane skal vi have lavet en plan, så det påvirker færrest kunder, at vi har IC4 ude af drift, siger Anders Egehus.

DSB betegner selv episoden i dag som en alvorlig teknisk fejl, og noget lignende skete faktisk for to uger siden, fortæller han.

Nu skal teknikere se på, om der er sammenhæng mellem de to episoder.

Driftchefen vil ikke spekulere i, om fejlen kunne have været farlig for passagererne, siger han. Men DSB tager ingen chancer i denne sag.

-Vi kan ikke have tog, hvor der er risiko for, at der er en hydraulikpumpe, som falder ned på sporet.

Passagerer skal tjekke deres rejse på DSB's hjemmeside eller på rejseplanen.dk.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk