Stor anti-terroraktion: Omkring 20 personer anholdt og 20 adresser ransaget

Terrorplanerne skulle være rettet mod et mål på dansk jord.

Her fortæller Jørgen Bergen Skov fra Københavns Politi om dagens aktion.

Politiet har anholdt omkring 20 personer og har ransaget cirka 20 adresser i en omfattende anti-terroraktion.

Det fortæller Københavns Politi på et pressemøde, efter at der i dag har været ransagninger og anholdelser flere steder i landet.

- En del af dem bliver sigtet for at have overtrådt terrorparagraffen og vil blive fremstillet i grundlovsforhør, siger chefpolitiinspektør i Københavns Politi Jørgen Bergen Skov, der også oplyser, at de er mistænkt for at forsøge at fremskaffe skydevåben og sprængstoffer.

Sagen omhandler en mistanke om forberedelse af terrorangreb med et militant, islamistisk motiv, bekræftede Københavns Politi tidligere i dag. Planerne skulle være rettet mod et mål på dansk jord.

Her foretager politiet en ransagning i Aalborg. (© Læserbillede)

Fund af remedier til sprængstoffer

Chefpolitiinspektør og operativ chef i Politiets Efterretningstjeneste (PET) Flemming Drejer bekræfter på pressemødet, at man har fundet remedier til sprængstoffer.

Aktionen i dag bygger på PET's efterretninger, fortæller den operative chef.

- Det ændrer ikke på terrortruslen mod Danmark, den er fortsat alvorlig. Vi skal ikke lade os kue af terror, vi skal leve vores liv normalt, siger han og fortæller, at sagen viser, at der er personer, som har både kapacitet og intention til at begå terrorangreb.

Hverken PET eller Københavns Politi ønsker på pressemødet at svare på spørgsmål blandt andet med den begrundelse, at politiet ønsker, at sagerne skal foregå for lukkede døre.

Både Københavns Vestegns Politi, Nordjyllands Politi, Fyns Politi, Midt- og Vestjyllands Politi, Midt- og Vestsjællands Politi foruden Københavns Politi bekræfter over DR Nyheder, at de har været en del af aktionen.

Østjyllands Politi har bekræftet over for Ekstra Bladet, at de også har været en del af aktionen.

Københavns Politi bekræfter på et pressemøde, at de syv politikredse alle var en del af aktionen.

Hør her, hvad PET-chefen sagde til pressemødet.