Stor forskel i syn på kvindehandel

Studerende ser tilsyneladende meget forskelligt på handel med kvinder. Mens de på de humanistiske fag støtter en kampagne mod kvindehandel, er jura- og politstuderende nærmest ligeglade, mener aktivister.

Studerende i Århus, der forleden indsamlede underskrifter i byens studentermiljø mod handel med kvinder, konstaterede en forskel i reaktionerne, skriver Nyhedsbrevet 3F.

Mens studerende fra de humanistiske fag i høj grad bakkede op om kampagnen mod kvindehandel, var det modsatte nærmest tilfældet blandt jura- og statskundskabsstuderende, skriver Nyhedsbrevet 3F, der udgives af fagforbundet 3F.

Studerende inden for de humanistiske fag som æstetik og kultur skrev straks under. Det samme gjaldt psykologi og et sprogfag som tysk.

- Men hos de jura- og statskundskabsstuderende mødte vi en del kritik. Hvad nytter det, spurgte flere, og hos en del var der også den ultraliberale holdning, at folk selv har lov til at bestemme, hvad de vil. Her var der i hvert fald 10-12, som ikke ville skrive under, siger Marie-Louise Obermann, der fredag var ude og samle underskrifter på studiebyens mange fredagsbarer.

Man kan være lidt nervøs for holdningen til prostitution i fremtidens retssystem, konstaterer Marie-Louise Obermann.

Facebook
Twitter