Stor forskel på ventetiden til psykologhjælp: Se hvor længe du må vente, der hvor du bor 

Rekordlange ventetider over hele landet. Se om din region tager toppen eller bunden.

(Foto: © (Grafik) Morten Fogde Christensen)

Uanset om du bliver henvist til psykolog hos en læge i Køge eller Kolding, så må du væbne dig med tålmodighed. Men i nogle regioner mere end andre.

Klik på kortet herunder og mød en ung fra hver region.

Ventetiden på behandling for angst og depression spænder fra omkring to en halv til fem måneder – fra du får en henvisning, til du rent faktisk kan møde hos en psykolog. Det viser en spørgeskemaundersøgelse, som Dansk Psykolog Forening har lavet i maj 2021 blandt psykologer i hele landet.

- Det er den længste ventetid nogensinde, fastslår Dansk Psykolog Forening.

Og ventetiden er lang, uanset om du har ret til tilskud eller har adgang til den gratis psykologordning. En ordning, som regeringen gjorde permanent på dette års finanslov og udvidede, så den siden 1. juli gælder de 18 til 24-årige. Ikke kun de 18 til 21-årige.

Mens det bliver mødt positivt, at gratisordningen nu gælder flere, så er den lange ventetid problematisk, lyder det fra flere eksperter, vi har talt med.

- Ventetid øger risikoen for, at du får forværret din tilstand eller får flere lidelser, siger Sonja Breinholst, lektor i klinisk børnepsykologi på Københavns Universitet og leder af Center for Angst.

Se hvor lang ventetiden på angst og depressions-behandling er i din region og mød nogle af dem, der venter, ved at klikke på kortet ovenfor.