Stor forvirring: Standby-plads blev vekslet til studieplads - og om igen

Janni Vinther Jensen og 184 andre ansøgere fik en forkert mail, da de skulle bekræfte studiepladsen på VIA University College.

37-årige Janni Vinther Jensen fik sig noget af en overraskelse, da hun åbnede mail-indbakken i morges. (© PRIVATFOTO)

Da Janni Vinther Jensen gik i seng i nat, var det med en god fornemmelse i maven.

Hun var blevet optaget på sit drømmestudie – Ernæring og Sundhed på VIA University College i Aarhus.

I første omgang fik hun tilbudt en såkaldt standby-plads, der sikrer en plads senest næste år, men giver mulighed for optag allerede 1. september, hvis andre ikke ønsker pladsen.

Da hun bekræfter standby-pladsen, får hun en kvittering:

- Der står, at jeg var accepteret på mit studie, og at de glæder sig til at tage imod mig 1. september. Jeg går glad i seng efter at have fået forløst den knude, jeg har haft i maven siden marts, siger 37-årige Janni Vinther Jensen.

(© PRIVATFOTO)

Da hun vågner, ser hun, at hun har fået endnu en mail fra studiet i løbet af natten.

- Der står, at den kvittering jeg har modtaget, om at jeg har fået plads, var en fejl. At jeg har fået en standby-plads, men altså ikke en rigtig plads endnu.

(© PRIVATFOTO)

Uddannelse beklager fejl

Men Janni Vinther Jensen er ikke den eneste, der fik en forkert kvitteringsmail fra VIA University College i nat.

Ifølge Helle Doktor Simonsen, studieadministrativ chef hos VIA University College, nåede man at sende den forkerte mail til 185 ansøgere, inden man opdagede fejlen i nat.

- Vi opdager fejlen ved, at flere studerende skriver til os. Man kan ikke gøre andet end at skynde sig at rette fejlen. Derfor havde vi folk på opgaven hele natten, siger Helle Doktor Simonsen.

- Vi beklager fejlen dybt. Det er enormt træls for dem, det har ramt.

6.131 fik i nat tilbudt en studieplads, mens 607 fik tilbudt en standby-plads.

Brød sammen

Janni Vinther Jensen flyttede sidste år til Aarhus fra Fredericia med sin to-årige datter for at tage enkeltfag, der ville øge chancerne for at komme ind med en kvote 2-ansøgning.

Derfor er skuffelsen stor efter nattens forvirring.

- Jeg brød selvfølgelig sammen. Det sidste år har jeg udelukkende brugt på at komme ind på studiet. Det er skuffende og meget frustrerende, at jeg nu ikke rigtig ved, hvor jeg står.

Hvis ikke Janni Vinther Jensen kommer ind på standby-plads til september, skal hun finde et arbejde.

- Jeg er alenemor og min datter skal forsøges og regningerne skal betales. Jeg satte en masse ting i bero for at komme ind, og det kan jeg ikke mere, fortæller hun.

Facebook
Twitter