Stor gruppe kvinder anmeldte TikTok-manden for overgreb: 'De ville ødelægge mig'

En 30-årig mand, der også er kendt som TikTok-manden, er tiltalt for 36 forhold. Han nægter sig skyldig.

I alt er der 26 forurettede i sagen. (Foto: © NILS MEILVANG, Ritzau Scanpix)

Med hurtig stemmeføring fortalte en 30-årig mand i Københavns Byret, hvordan han følte, at folk var efter ham, og at han flere gange blev udstillet af kvinder på sociale medier.

Manden, der er blevet kendt gennem medier og sociale medier som TikTok-manden, sidder i dag tiltalt for en række grove forbrydelser.

Ifølge anklageskriftet har han i en periode på 10 år udsat en række kvinder for voldtægt, krænkelser, ulovlig tvang, frihedsberøvelse og vold. Flere af forholdene er af meget grov karakter.

Ifølge anklageskriftet tæller ofrene en mand og 25 kvinder, hvor flere af dem har været under 15 år på det formodede gerningstidspunkt. Mange af dem skal ind og afgive forklaring i løbet af retssagen, fordi anklagemyndigheden mener, disse vidner er afgørende for bevisførelsen.

- Jeg tænker, at når der er så mange personer, der anmelder en, så regner jeg med, at de gør det for at ødelægge mig som person, sagde den tiltalte i retten.

Han nægter sig skyldig i det meste. Han erkender et forhold om trusler, et forhold om forsøg på ulovlig tvang og at have lavet optagelse i retten under en retssag i Helsingør.

Den 30-årige er beskyttet af et navneforbud.

Mens han sad i vidneskranken rettede han flere gange på sin skjorte, mens han gentagne gange slog fast, at han ikke forstod, hvorfor han blev udstillet på sociale medier.

- Jeg ved ikke, hvad jeg har gjort galt overhovedet, sagde han.

I retten fremlagde specialanklager Anders Larsson et screendump fra den tiltaltes telefon.

Her er der taget et billede af en samtale på snapchat, hvor han taler med en kvinde om, at den sex, de havde haft, ikke var voldtægt.

- Hvorfor skrev du det, ville anklageren vide.

- Der er så mange, der vil anmelde mig for voldtægt, så jeg er begyndt at tage billeder for at have et bevis, svarede den tiltalte.

- Hvorfor havner du i de situationer?

- Folk bliver hurtigt sure, hvis jeg har sex med en, og jeg så ikke gider mere.

Hør mere om sagen i dagens udgave af TIDEN:

Brugte sugardating

I retten forklarede den tiltalte, at han søgte anerkendelse på blandt andet TikTok, hvor han på et tidspunkt havde mellem 10.000 og 15.000 følgere.

- Min måde at finde tryghed og anerkendelse på, det var gennem de sociale medier, siger den tiltalte.

- Det er bare et sted, hvor man laver sjove videoer. Jeg kunne godt lide at have mange følgere. Jeg kunne godt lide, at mange fulgte mine videoer

Han fortalte i retten, at han gennem sociale medier havde mødt nogle af de kvinder, som han gennem tiden havde haft forhold til.

Han brugte også sugardating til at møde kvinder.

- Desværre er der rigtig mange af os mænd, der bliver udnyttet af de yngre: Der er ikke noget sikkerhed, lød det fra den tiltalte.

Stor gruppe kvinder anmeldte

Sagen tog sin begyndelse i maj 2021, hvor Københavns Politi fik en henvendelse fra en advokat, der repræsenterer en stor gruppe kvinder.

De fortalte, at de havde været udsat for voldtægter samt sager om tvang, trusler på livet og andre krænkelser.

Kvinderne var gået sammen blandt andet på baggrund af en Facebook-gruppe, som Diana Rasmussen havde samlet.

Diana Rasmussen var til stede ved Københavns Byret, da der blev afholdt grundlovsforhør. Foto: DR

Hun har tidligere fortalt til blandt andet DR, hvordan hun startede gruppen, efter at den tiltalte havde taget kontakt til hendes døtre.

- Det var hendes mission at fange mig, sagde den tiltalte om hende i retten.

Han fortalte videre, at han flere gange var blevet udstillet på sociale medier. Heriblandt af en af de forurettede i anklageskriftet.

- Hun vil ødelægge mit liv, sagde han i retten.

Og netop spørgsmålet omkring Facebook-gruppen vil også blive et tema i sagen, når alle de forurettede bliver indkaldt de næste mange retsdage, lød det fra anklager Anders Larsson.

- Var der et ønske om at få den tiltalte ned med nakken? Var det en gruppe på Facebook, hvor forsmåede kvinder kunne piske enstemning op?

Den 30-årige mand fik november 2021 en anden dom på tre års fængsel for blandt andet voldtægt og overgreb mod mindreårige.

Indtil videre er der planlagt 25 retsdage i sagen. Der forventes at falde en skyldskendelse i maj.