Stor interesse for byggetilskud

Både Håndværksrådet og Erhvervs- og Byggestyrelsen bliver kimet ned af af folk, der vil søge tilskud til renovering og byggeri gennem den nye renoveringspulje.

Regeringen, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance har i dag indgået aftale om en vækstpulje på 1,5 mia. kr. til renoverings- og bygningsarbejde. Med den nye pulje får danskerne mulighed for at søge staten om tilskud til håndværkerlønninger, når de står overfor at skulle have renoveret eller forbedret boligen. (Foto: Hisks © Stock.xchng)

Der er stor interesse for at sende en del af regningen på det nye tag videre til staten. Efter aftalen den om halvanden milliard store renoveringspulje er faldet på plads, bliver håndværkerne kimet ned.

- Nu bestormer folk håndværkerne. Der er virkelig knald på, siger Thea Gade-Rasmussen, der er erhvervspolitisk konsulent i Håndværksrådet til dr.dk/nyheder.

Op mod 12.000 brugere i timen

Også Erhvervs- og Byggestyrelsen mærker den store interesse. På et tidspunkt blev presset endda så stort, at styrelsens telefoner gik ned.

Fra i dag kan man se vilkårene for støtte på en ny hjemmeside, og også den er populær:

- Vi har mellem 10.000 og 12.000 unikke brugere i timen, og de har til sammen allerede nu set på cirka 130.000 sider på vores hjemmeside, siger Henning Steensig, der er vicedirektør i Erhvevs- og Byggestyrelsen til dr.dk/nyheder.

Thea Gade-Rasmussen fortæller, at håndværkere nu ringer ind til Håndværksrådet og efterspørger materiale om ordningen, som de kan tage med ud til deres mange nye kunder.

Til det lyder svaret fra vicedirektøren i Erhvevs- og Byggestyrelsen:

- Der er en håndværkerindgang på hjemmesiden. Det er den de skal bruge, lyder svaret fra Henning Steensig.

Facebook
Twitter