Stor interesse for Carinas historie: Massevis af lykønskninger til familien

Efter dokumentaren om Carina Melchior er det strømmet ind med kommentarer fra læsere og seere.

Efter dokumentaren om Carina Melchior er det strømmet ind med kommentarer fra læsere og seere. (© DR)

Efter DR onsdag aften sendte den rørende dokumentar om Carina Melchior, er det strømmet ind med kommentarer og lykønskninger til den 20-årige pige. En overgang var der sågar så meget trafik på dr.dk's debatsider, at DR's servere var under pres.

Peter Rasmussen fra Kalundborg skriver på DR1 Dokumentarens side:

- Hej Carina. Jeg så udsendelsen, og så det med en klump i halsen og med en tåre på min kind. Jeg er selv far til en søn og en datter, jeg kunne sagtens sætte mig ind i, hvordan din mor far og søskende har haft det. Det har været en frygtelig rutsjetur din familie har været igennem.

En anden, der også var berørt af Carinas historie, var Frank Thisted:

- Jeg håber Carina kommer til at udleve sine drømme, og med den livsgnist vi lige har set i dette program, tror jeg det lykkes for hende. Du ønskes al mulig held og lykke i din videre færd frem i livet. Tak til Jacob Kragelund for dette fantastiske program og tak til familien Melchior for at vi måtte følge Carina i den svære tid, skriver han.

Debat om organdonation

Dokumentaren har også affødt en del debat om organdonation og flere læsere har givet udtryk, at de nu ikke vil donere deres organer mere. Netop den effekt håber Helle B. ikke dokumentaren får, og hun håber, at man ikke tager stilling ud fra denne ene historie.

- Jeg har selv for 7 år siden oplevet det mirakel at modtage en nyre. Jeg takker hver dag for den gave, jeg har modtaget, og som nogle andre har været med til at sige ja til. Jeg er så ked, af lige det viste forløb for det kan nu være med til, at gøre tingene endnu sværere for dem der venter, forklarer hun.

I samme tråd skriver Heidi:

- Det er lidt vigtigt at pointere, at Carina ALDRIG blev erklæret hjernedød og altså ALDRIG fik fortaget de 2 uafhængige undersøgelser, der skal bekræfte hjernedød. Derfor kan man roligt melde sig som organdonor. HVIS Carina var blevet erklæret hjernedød, så ville hjertedøden have indtrådt kort tid efter. Heldigvis var det ikke tilfældet hos Carina. Godt kæmpet, tøs.

Stof til eftertanke

DR Nyheders Facebookside påpeger Karina Sørensen, at der efter dokumentaren bør strammes op på retningslinierne på landets sygehuse.

- Helt og aldeles tankevækkende og godt dokumentarprogram!! - længe siden et program i tv har rørt mig så dybt.. Der er ingen tvivl om der skal være meget klarerer retningslinjer før man kommer med så alvorlige udmeldinger som det her var tilfældet. FANTASTISKE pige.. Håber du må få det dejligste liv med din skønne familie. Tak fordi du delte din historie med os. Det giver stof til eftertanke.

Hvis du har lyst til at give de mening til kende, kan du deltage i debatten her.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk