Stor mængde våben beslaglagt i politiaktion på Fyn

51 våben er formentlig relateret til bandekonflikt, siger politiet. 14 personer anholdt.

Politiaktionen er sket i samarbejde mellem Fyns Politi og Særlig Efterforskning Øst. (© DR Nyheder)

En ransagning af 18 forskellige adresser på Fyn, hovedsageligt i Odense-området, har ført til en lang række anholdelser og beslaglæggelse af en stor mængde våben.

Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse, hvor det fremgår, at aktionen er sket i et samarbejde mellem afdelingen Særlig Efterforskning Øst (SEØ) og Fyns Politi.

- Det her er kulminationen på en længere efterforskning, vi har kørt, og som har omhandlet distribution af våben, siger Torben Henriksen, vicepolitiinspektør i SEØ, til DR Nyheder.

Der er tale om en distribution af våben, der efter politiets opfattelse blandt andet sker til de grupperinger, der er en del af den nuværende konflikt i hovedstadsområdet.

- Det er vores klare opfattelse, at de her våben var målrettet den bandekonflikt, der kører på Sjælland, siger Torben Henriksen.

Foreløbigt to varetægtsfængslet

I forbindelse med politiaktionen blev der i første omgang anholdt 14 personer.

- Vi står foran en kompliceret og længere efterforskning, efter at vi har forhåbentlig har fået varetægtsfængslet de her personer, så det er begrænset, hvor meget jeg kan gå i detaljer.

- Men jeg kan sige, at ingen af de her personer i sig selv er direkte banderelaterede, sådan som det fremgår på nuværende tidspunkt, siger Torben Henriksen.

To af de anholdte er blevet varetægtsfængslet fremt til 11. oktober for våben- og narkohandel, oplyser politiet fredag eftermiddag på Twitter.

Yderligere seks personer bliver fremstillet i et grundlovsforhør lørdag i Odense.

Hovedsagelig pistoler

Ved ransagningerne blev der i alt fundet 51 stykker våben og en stor mængde ammunition.

40 af våbnene blev fundet på et lager, mens de resterende våben er fundet i de anholdtes besiddelse.

- Det er våben, der skal undersøges nærmere, men ud fra det vi har set indtil nu, er den altovervejende del af dem pistoler, siger Torben Henriksen.

- Vi har desuden fundet en stor mængde ammunition, der passer til de her våben.

Politiet skal nu foretage tekniske undersøgelser af de mange beslaglagte våben.

- Blandet andet skal vi se på, om de har været brugt, og i givet fald hvilken sammenhæng de har været brugt i, siger Torben Henriksen.