Stor Picasso-udstillingen på Arken

Maleren Pablo Picasso, der anses for at være det 20. århundredes største kunstner, kan nu opleves i Danmark. På lørdag åbner en udstilling med over 100 af hans værker på kunstmuseet Arken i Ishøj, syd for København.

Hvis det går, som museumsinspektør Christian Gether og hansmedarbejdere håber, vil mindst 90.000 valfarte til kunstmuseetArken i Ishøj syd for København i de kommende måneder.

Og det skulle de gerne gøre, fordi det er lykkedes for museet atsikre sig udstillingen "Picasso - til alle tider" med omkring 100værker af den mand, mange anser for at være det 20. århundredesstørste kunstner.

88 af de 101 værker tilhører Picassos barnebarn BernardRuiz-Picasso, der var med ved præsentationen af udstillingen på etpressemøde.

- Det enestående ved udstillingen er, at den viser hele denenorme spændvidde i hans kunst. De ældste værker er tegninger, hanlavede som 14-15 årig, og herefter kan vi følge, hvorledes han medkubismen skabte et gigantisk vendepunkt i kunsthistorien og blevved med at udvikle sin kunst de næste 70 år, fortalte ChristianGether på pressemødet.

Udstillingen åbner på lørdag og varer til den 13. juni 2004.

Facebook
Twitter