Stor politiaktion: Fire anholdt for at lade sig hverve af IS

Københavns Politi og PET har anholdt fire personer, der angiveligt var klar til at begå terrorhandlinger på vegne af IS.

Ishøj, hvor den store politiaktion fandt sted. (Foto: Søren Dickelmann © DR Nyheder)

- Københavns Politi har i tæt samarbejde med PET foretaget anholdelse af fire personer, der mistænkes for i Syrien at have ladet sig hverve af IS til at begå terrorhandlinger.

Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

- Alle fire mistænkte er sigtet for at have overtrådt straffelovens § 114 c, stk. 3, ved i Syrien at have ladet sig hverve af IS til at begå terrorhandlinger, skriver politiet.

Anholdelserne er sket i tæt samarbejde mellem Københavns Politi og PET i Storkøbenhavn.

- Anholdelserne er sket som et led i indsatsen mod, at personer lader sig hverve til terrorgrupper i de krigshærgede områder i Syrien og Nordirak og med afsæt i det myndighedssamarbejde, der er forankret i indsatsgruppen mod syrienkrigere. De mistænkte er identificeret gennem efterforskning foretaget i tæt samarbejde mellem PET og Københavns Politi, skriver politiet.

Stor politiaktion i Ishøj

De fire anholdte vil blive fremstillet i grundlovsforhør fredag den 8. april, hvor dørene vil blive begæret lukket.

Hverken PET eller politiet ønsker at udtale sig yderligere om sagen.

Tidligere på dagen skrev Københavns Politi på Twitter, at man sammen med PET og Københavns Vestegns Politi var massivt til stede ved en stor aktion i Vejledalen i Ishøj.

https://www.facebook.com/DRNyheder/posts/1158577550859434

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk