Stor politiaktion på Nørrebro i København

Undersøger netcafé som led i efterforskningen af skudangreb. Flere er blevet anholdt, siger DR's reporter på stedet.

Politiaktion ved netcafeen Powerplay på Nørrebrogade i København. Aktionen er en del af efterforskningen på gårsdagens og nattens skudepisoder på Østerbro og i Krystalgade i København. (Foto: David Leth Williams © Scanpix)

Der er netop nu gang i en stor politiaktion ved en netcafé på Nørrebrogade i København.

Salatfade og flere patruljevogne var sendt af sted, og kamouflageklædte betjente har ransaget netcaféen samt foretaget en eller flere anholdelser.

- Jeg har kun set én ung mand blive anholdt. Men jeg har snakket med en svensk journalist, der har set fire blive anholdt, siger DR's udsendte Adnan Sircic, der står foran netcafeen. 

https://twitter.com/AdnanSircic/status/566986514207621120

- Del af vores efterforskning

Københavns Politi ønsker hverken at bekræfte, om der er sket anholdelser, eller at forklare bagrunden for hverken denne aktion eller andre aktioner, der kan ske i løbet af dagen.

- Det er en del af vores efterforskningsarbejde, siger pressemedarbejder Steen Hansen fra Københavns Politi til DR Nyheder.

Betjente med maskingeværer

Netop nu er godt 10 betjente med maskinpistoler til stede foran netcafeen, der ligger på hjørnet af Skodsborggade og Nørrebrogade i København.

Det er ikke langt fra det sted, hvor Politiets Aktionsstyrke søndag morgen skød og dræbte den formodede gerningsmand bag weekendens skudattentater.

Og det er angiveligt ikke det eneste sted, politiet er til stede som led i deres efterforskning.

- Vi er til stede flere steder i København, siger han til DR Nyheder.

Aktioner flere steder i København

Søndag morgen har betjente nøje undersøgt en opgang i MjølnerparkenNørrebro. Her ransagede de mindst én opgang og gennemsøger desuden området med hunde, oplyste DR Nyheders udsendte på stedet.

Det var netop den sociale bebyggelse, den formodede gerningsmand flygtede til efter angrebet på debatmødet i Krudttønden.

Politiet er fortsat opsat på at skabe klarhed over eventuelle forbindelser til den mand, der formodes at stå bag de formodede terrorangreb mod et debatmøde på Krudttønden på Østerbro lørdag eftermiddag og ved synagogen i det centrale København kort før klokken 1 i nat.

Og hvor den formodede gerningsmand har opholdt sig mellem de to angreb, der sket med cirka 10 timers mellemrum.

De dræbte er den 55-årige filminstruktør Finn Nørgaard, der deltog ved debatmødet, og 37-årige Dan Uzan, der stod vagt ved synagogen.

FacebookTwitter