Stor ros fra politiet: Vores pinse-adfærd rammer inden for skiven

Der er positive meldinger fra politiet rundt om i landet, selvom mange nyder forlænget weekend ude i solen.

Pinsevejret lokker mange danskere ud i solen. Dog skal vi stadig huske at holde afstand - og det klarer vi flot, lyder det fra politiet. (Foto: © Henning Bagger, Scanpix)

Årets pinseweekend er i fuld gang, og solen har i store dele af landet skinnet fra en skyfri himmel siden fyraften i fredags.

Men på trods af de høje temperaturer, åbne caféer og lyst til at opholde sig ude i de lyse nætter, oplever politiet, at folk indtil videre overholder forsamlingsforbuddet og reglerne for afstand.

Der er på Twitter ros over hele linjen fra landets politikredse.

- Vejret er dejligt, og I klarer forsamlingsforbud og afstandskrav rigtig flot, skriver Københavns Politi.

I en anden del af landet er der også ros fra betjentene.

- Vejret er fremragende, og alt ser godt ud, skriver Østjyllands Politi.

Og efter et besøg ved Kerteminde Sydstrand skriver Fyns Politi:

- På trods af det gode vejr var der ikke så mange mennesker på stranden. Og det er IKKE betjenten, som har været i vandet. Fortsat god pinse, og husk, det er i morgen tidlig, solen danser.

I Sydjylland er en tryghedspatrulje på farten her i pinsen.

Og på Bornholm er der også rosende ord til blandt andet turisterne.

Politiet er massivt til stede

Flere steder i landet sniger temperaturen sig over 20 grader i løbet af dagen.

Det gode vejr har da også fået politiet i København til at gå på gaden for at holde øje allerede tidligt i morges.

På Halmtorvet i København mødte vi tidligere Rasmus Agerskov Schultz, der er vicepolitiinspektør i Københavns Politi.

- Det er naturligt, at folk gerne vil ud og mødes med hinanden, når vejret er godt, og man har flere sammenhængende fridage. Det er også det, vi ser nu, men det har ikke givet nogen problemer.

- Vi er massivt til stede og kører en synlig indsats for at minde folk om, at de skal huske forsamlingsforbuddet. Der er enkelte steder, hvor folk ikke vil forstå det, og der må vi hive bødeblokken frem, men det er i ganske få tilfælde, siger han.

Restauranter og caféer måtte igen åbne for kunder den 18. maj. De skal i denne tid overholde en række særlige regler. (Foto: © liselotte sabroe, Scanpix)

Det koster en bøde på omkring 1.500 kroner for de personer, der overtræder regler om ikke at samles mere end ti personer.

Smitte med coronavirus kan ske ved spredning af dråber i de nære omgivelser. Derfor lyder anbefalingen, at man holder en afstand til hinanden på mellem 1-2 meter.

Restauranter klarer det også fint

Selvom en tur i Kongens Have eller en kold dukkert på Amager Strandpark er fristende, så opfordres folk til at tænke sig ekstra godt om blandt andet de to steder.

Der er nemlig etableret såkaldte advarselszoner der, som betyder, at politiet kan lukke området, hvis for mange forsamler sig.

Restauranter og barer skal i øjeblikket lukke senest klokken 24.

Og det bliver langt de fleste tilfælde også overholdt, siger Rasmus Agerskov Schultz.

- I kraft af vores synlighed minder vi folk om, at de skal huske det.

- Vi har været meget over de erhvervsdrivende for at sikre, at man trygt kunne komme på restauranterne. Det er gået rigtig, rigtig fint, hvorfor vi nu også benytter os af stikprøvekontrol, siger vicepolitiinspektøren.