Stor tilfredshed i politiet: Har gjort det største våbenfund i bandekonflikten

De 11 skydevåben tilhører ifølge DR Nyheders oplysninger banden Loyal to Familia.

Der er omkring 450 bandemedlemmer i Danmark - halvdelen tilhører banden Loyal To Familia, der har rødder på Nørrebro i København. (Foto: Scanpix danmark stf © Scanpix)

Da Københavns Politi 26. september fandt 11 skydevåben i en kælder på Nørrebro i København, gjorde politiet det største våbenfund i bandekonflikten.

I alt er der fundet 35 våben, siden bandekonflikten blussede op, og der blev indført visitationszoneNørrebro, Brønshøj og Husum.

11 af de 35 våben stammer fra våbenlageret, der blev fundet i kælderen, oplyser Købenavns Politi.

Fundet af våbenlageret skaber tilfredshed hos Københavns Politi, siger politiinspektør Torben Svarrer.

- Generelt er det vigtigt at få våben bragt ud af spil, så de ikke kan bruges i konfliktsituationer, så for os er det rigtig vigtigt at få dem væk. Vi er meget tilfredse med, at det kan lade sig gøre, siger politiinspektøren.

Den 27. september - dagen efter våbenfundet - blev to personer i al hemmelighed fængslet i sagen bag såkaldt dobbeltlukkede døre i Københavns Byret.

I forgårs blev en tredje person anholdt i sagen om våbenfundet. Han blev fremstillet i retten i går og varetægtsfængslet, og derfor kommer sagen nu frem.

Kender ikke omfanget af våben i konflikten

Torben Svarrer vil ikke sige, hvilken gruppering der har haft adgang til våbnene, men ifølge DR Nyheders oplysninger er der tale om Nørrebrobanden Loyal to Familia.

- Efterforskningen tyder på, at dem, der har adgang til våbnene, er en del af bandekonflikten, siger Torben Svarrer.

Om det store våbenfund kan bremse bandekonflikten, ved politiinspektøren ikke.

- Det kommer an på, hvor mange lagre der måtte findes. Jeg håber selvfølgelig ikke, at det er noget, der findes ret meget af, men det er svært at sige, for vi kender ikke reelt omfanget af de våben, der måtte være adgang til, siger Torben Svarrer.

De tre varetægtsfængslede personer er sigtet for ulovlig våbenbesiddelse under særligt skærpende omstændigheder og efter bandeparagraffen, der giver mulighed for stafforhøjelse. De er varetægtsfængslet frem til 27. oktober.

De 11 skydevåben bliver nu undersøgt for spor - for eksempel DNA og fingeraftryk - for at finde ud af, om de har været brugt i nogle af sommerens skudepisoder eller andre tidligere forbrydelser.

Facebook
Twitter