Storby og solfornemmelser: Her drager danskerne hen i påsken

London, Rom og Nice topper listen over danskernes foretrukne rejsemål i påskedagene.

Den britiske hovedstad London topper listen over destinationer, som de flyrejsender vælger at rejse til i påsken. Her sidder et par og nyder vejret i James park i London. (Foto: Peter Nicholls © Scanpix)

Vor Herre har sædvanligvis foræret os fire påske-helligdage, som mange har omsat til en miniferie.

For de flyrejsende står den foretrukne påsketur i år enten på storby- eller solferie - og allerhelst begge dele, hvis det kan lade sig gøre.

Det afslører en ny analyse fra Københavns Lufthavn, som på baggrund af sidste års trafiktal og en prognose for i år har kortlagt passagerernes rejsemønster i påsken 2016.

Analysen viser, at rejselysten varierer alt efter, hvornår påsken falder. Falder påsken sent, som sidste år, rejser vi mere til udlandet.

-Mange har restferie, som skal 'brændes af' inden den 1. maj. En anden forklaring er, at vinterferien kan synes langt væk, hvis påsken falder sent. Når ferieminderne fra pisterne falmer, vender rejselysten tilsyneladende tilbage for fuld styrke, siger Peter Krogsgaard, kommerciel direktør i Københavns Lufthavne A/S.

Selvom påsken falder tidligt i år, er der dog stadig en del danskere, som har pakket kufferten.

Fredag den 18. marts og søndag d. 20. marts var de helt store afrejsedage, hvor det forventes, at mellem 37-39.000 passagerer satte sig på et fly og rejste ud af Københavns Lufthavn.

Samme antal passagerer forventes at ankomme til Københavns Lufthavn på de store hjemrejsedage søndag den 27. marts og mandag den 28. marts (1. og 2. påskedag).

Storby-vibes

En del danskere besøger Rom i påskeferien. Her er der ofte kø for at komme ind og se colosseum, der er en af hovedattraktionerne i den italienske hovedstad. (Foto: STEFANO RELLANDINI © Scanpix)

Det kommer nok som en overraskelse for de færreste, at europæiske storbyer topper listen over de foretrukne rejsemål i påsken.

De mest populære er London, Barcelona og Rom.

Fælles for destinationerne er, at de ligger i en radius af tre timers flyvning fra København.

Derudover giver de mulighed for både at få fyldt rygsækken med kulinariske og kulturelle oplevelser og samtidig få lidt kulør i kinderne, så kollegerne kan se, at man har været på ferie.

Det fortæller Tom Nørgaard, redaktionschef på Turen Går Til-bøgerne, med en henvisning til, at man kan tyvstarte foråret.

Han peger også på, at de katolske lande også lokker med anderledes påskeoplevelser.

-De gør mere ud af helligdagene. Her er der påske-ceremonier, hvor man går i optog gennem byen, klæder sig ud, og der bliver sunget og danset, siger Tom Nørgaard.

McDonald's burgeren, Big Mac, er så udbredt, at den ofte bliver ofte brugt som et middel til at sammenligne prisen på mad og drikke på tværs af landegrænser. (Foto: Linda Kastrup © Scanpix)

Lidt længere nede på listen kommer de østeuropæiske storbyer Prag og Budapest, og den sydeuropæiske hovedstad Lissabon. Her er fællestrækket: 'Meget for pengene'.

Ifølge Big Mac-indekset, som kan give et praj om prisniveauet for mad og drikke i et land, koster det mellem 18 - 21 kroner at købe den velkendte McDonald's-burger.

I Danmark koster en Big Mac-burger 28,5 kroner ifølge indekset, og dermed er det altså cirka 30 procent billigere at spise burgere i de tre storbyer.

Solferie

Et Turkish Airlines-fly er ved at lande i den tyrkiske by Antalya. Destinationen er kendt for sol og strand, som mange søger i påsken. (Foto: MURAD SEZER © Scanpix)

Selvom temperaturen herhjemme godt kan snige sig lidt over 10 grader i marts, så kan der stadig være behov for en varm jakke, hvis kaffen skal nydes udenfor.

Det er til gengæld ikke i tilfældet i Malaga, Nice, Antalya og Palma, som også er blandt de foretrukne rejsemål i påsken.

Destinationerne byder på sol og varme, men ifølge Tom Nørgaard er der også andre årsager til, at de hitter.

-Der er en fin kombination af godt vejr og kultur. Hvis der ikke er godt vejr, er der masser af flotte bygninger og kunst, og i Tyrkiet kan man gå i tyrkisk bad, siger han.

Ifølge DMI ser vejrudsigten lovende ud for rejsemålene. Temperaturen for den tyrkiske badeby Antalya ligger på mellem 15-20 grader i påsken, mens vejrudsigten for Nice byder på temperaturer på mellem 10-15 grader.

-Mallorca og Sydspanien er også rigtig populær for tiden, hvis man skal cykle og holde sig i form, siger Tom Nørgaard.

Afstikkerne

Island ligger cirka tre timers flyvetid væk fra København og er blevet en populær destination, når der står naturoplevelser på rejseskemaet. (Foto: STRINGER © Scanpix)

Den tyske bank-by Frankfurt har sneget sig ind på listen over påske-favoritterne.

Københavns Lufthavn oplyser, at det sandsynligvis skyldes, at de tre dage op til påske er domineret af forretningsrejser.

Derimod er det ifølge Tom Nørgaard ikke så mærkeligt, at Reykjavik er med på listen, selvom den islandske hovedstad hverken byder på sol eller storby.

-Det er en meget populær destination, og det er absolut ikke vejret man rejser der til for. Her er der god chance for, at man bliver straffet af vejr-guderne, siger han.

-Årsagen er, at det er en hyggelig by og et godt udgangspunkt for at opleve spektakulær natur.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk