Store A: Jeg er ikke bange for mit liv

Store A, en af de centrale figurer i bandekonflikten, udtaler sig for første gang. I Orientering på P1 siger han, at konflikten drejer sig om personlige uvenskaber og tilfældigheder.

Abderrozak, som er Store A's rigtige navn, er ifølge politiet den egentlige bandeleder på Blågårds Plads. (Foto: Natascha Rée Mikkelsen © DR)

Efter nogle måneders stilhed er bande- og rockerkonflikten nu igen blusset op.

Et af de centrale medlemmer af bandekonflikten i København og især gruppen på Blågårds Plads, Store A, udtaler sig nu for første gang om de voldelige sammenstød.

Det sker i et interview med Orientering på P1, hvor Abderrozak, som er Store A's rigtige navn, siger, at konflikten handler om noget så simpelt som personlige uvenskaber og tilfældigheder.

I Horsens Statsfængsel

Politiet mener, at Store A er den egentlige bandeleder på Blågårds Plads, mens hans lillebror Lille A styrer gruppen, når storebroderen er i fængsel. Han blev i foråret frifundet for at have bestilt et lejemord på fem rivaler, men fik 4.5 år for trusler og grov vold. Derfor er han nu i Statsfængslet Østjylland.

Konflikten i begyndelsen af året mellem de kriminelle grupper fra Mjølnerparken og Blågårds Plads er ifølge Store A løst nu. Det skete uden underskrifter, men ved at snakke sammen.

- Jeg kan ikke se, at der er ikke nogen interesse i, at man ligger og er uvenner med nogen, der er i vores nærmiljø. På Politigården har jeg siddet med flere af dem fra Mjølnerparken. Nogle af dem er mine barndomskammeraters små brødre, så det kunne jeg slet ikke se nogen idé i. Så det gjaldt bare om at få løst den konflikt hurtigst muligt, siger Store A.

Ingen konflikt

Der er altså efter Store A´s udsagn ikke længere nogen konflikt mellem grupperne i Mjølnerparken og på Blågårds Plads. Om det kan tolkes som en oprustning i krigen mod Hells Angels, vil han ikke svare på i interviewet.

Om faren for sit eget liv svarer Store A:

- Jeg gider sgu ikke gå og gemme mig. Altså, jeg lever mit liv som det er. Ryger man, så ryger man. Der står jo ikke skrevet, om man dør ung eller gammel eller hvordan og hvorledes. Det er ikke noget, som man tænker videre over.

Facebook
Twitter