Store A sigtes ikke for krigsdeltagelse

De to Syrienskrigere, som Københavns Politi onsdag droppede at sigte for terror, har begge tidligere udtalt sig til DR.

Den tidligere bandelader fra Blådgårds Plads Store Abderrozak Benarabe i dokumentaren 'Fra bandekrig til jihad'. (© DR)

De to Syriens-krigere, som Københavns Politi onsdag droppede at sigte for krigsdeltagelse i Syrien og forskellige overtrædelser af terrorbestemmelserne, er ifølge DR Nyheders oplysninger Ahmed Samsam og den tidligere bandeleder Abderrozak Benarabe, kendt som Store A.

- Sammen med PET har Københavns Politi vurderet, at der ikke er beviser i sagen, der giver baggrund for at sigte dem efter terrorparagraffen, forklarer DR's retskorrespondent Claus Buhr.- Ifølge mine oplysninger blev de anmeldt af grupper i Danmark, der støtter styret i Syrien.Har udtalt sig til TVPolitiet skønnede, at det ikke var muligt at fremskaffe de nødvendige beviser - eksempelvis hvilken del af oprørsstyrkerne de to havde tilsluttet sig.

Dermed kan det heller ikke afgøres, om der er tale om en gruppe, sammenslutning eller række af enkeltpersoner, som er omfattet af den danske straffelovs bestemmelse om terror.Begge har fortalt om deres krigsdeltagelse til DR. Siden har sagen været efterforsket af politiet, der altså ikke kunne finde de nødvendige beviser.

Facebook
Twitter