Storebælt åben efter store forsinkelser: 'Godt gammeldags træls'

Den brændende lastbil gav ikke store skader på broen, men forsinkede mange danskere.

Flammer, brag og sort røg. Det så voldsomt ud, da der gik ild i en lastbil midt på Storebæltsbroen tidligere i dag. Brandvæsen og politi var på stedet i flere timer, og først klokken 17 var broen åben for trafik i begge retninger.

Lastbilen er brændt ud, men selve Storebæltsbroen er gået fri af store skader. Det fortæller Kim Agersø Nielsen, som er teknisk chef i Sund & Bælt.

- Lastbilen har store skader, men selve broen har ikke lidt store skader strukturelt. Der er lidt skader på asfalten, og så har autoværnet måske fået nogle varmeskader, siger han.

Han understreger, at reparationerne ikke vil skabe gener for sommertrafikken.

- Vi ser på, hvad der skal laves, og hvis det er noget længerevarende, så laver vi det uden for myldretiden. Ellers skyder vi det til efter sommerferien, siger Kim Agersø Nielsen.

Ungerne fik en is

Branden resulterede i køer på over 10 kilometer fordelt på begge sider af broen.

Lastbilchauffør ’Crutti’ Christiansen var en af dem, der var strandet på en rasteplads på Sjælland-siden af broen. Han havde ventet over tre timer, da broen genåbnede, men var alligevel optimistisk stemt.

- Jeg nyder udsigten, får en kop kaffe og et æble og snakker med kollegerne, sagde han fra lastbilens førerhus.

- Jeg håber bare, vi ikke skal sove her!

En overnatning blev som bekendt ikke nødvendig, og det var Lisbeth Christensen glad for. Hun er pensionist og var på vej mod Legoland med sine børnebørn bag i bilen, da de ramte den lange kø.

- Det er jo træls for at sige det på godt gammeldags jysk. Ungerne har fået en is og så en is mere, sagde hun.

Mandag aften melder Vejdirektoratets trafikovervågning stadig om tæt trafik på både Sjælland- og Fyn-siden af Storebæltsbroen.

Facebook
Twitter