Storebæltsbroen åbner efter storm-lukning

Storebæltsbroen åbner mandag aften ved 18.30-tiden, efter at have været lukket på grund af storm, oplyser Storebælt A/S.

Storebæltsbroen er nu åben igen.

Storebæltsbroen åbner mandag aften ved 18.30-tiden, efter at have været lukket på grund af storm, oplyser Storebælt A/S.

- Vi åbner igen i begge retninger om et kvarter. Vi har ikke haft uheld på grund af stormen, men nogle bilister er blevet fanget i deres biler, siger kommunikationschef fra Storebæltsbroen Lene Gebauer Thomsen til Ritzau.

Flere broer fortsat lukket

Den nye Lillebæltsbro og Øresundsbroen er fortsat lukket på grund af meget kraftige vindstød.

Men kort før Storebæltsbroen blev åbnet for bilister igen, så åbnede Syd- og Sønderjyllands Politi også for Alssundsbroen.

- Alssundbroen er netop blevet genåbnet efter at have været lukket på grund af mulig ustabilitet, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter.

Stormen aftaget

Også Sydøstjyllands Politi har åbnet en bro, efter at stormen har passeret. Bilister kan derfor kører over Vejle Fjord broen igen mandag aften.

Stormen gik i land i det vestlige Danmark og er vandret hen over landet mod hovedstaden. Nu er vinden taget så meget af, at Syd- og Sønderjyllands Politi ikke længere fraråder al unødvendig udkørsel.

- Stormen er nu aftaget så meget, at Syd- og Sønderjyllands Politi ikke længere fraråder udkørsel. Men al færdsel skal foregå med ekstrem forsigtighed - uanset om det er i byer eller på landeveje, skriver politiet i en pressemeddelelse.

Sjælland og Fyn fraråder stadig udkørsel

Mange steder ligger der væltede træer, bygningsdele, presenninger og andet, som er faldet eller blæst ned.

Politiet på Sjælland og Fyn fraråder fortsat al unødig færden udenfor.

DSB oplyser, at alle tog syd for Aarhus holder stille i hele landet. Samtidig vil der være forsinkelser på S-tog tirsdag på grund af nedrevne køreledninger, oplyser Banedanmark.

/ritzau/

Facebook
Twitter