Stormen koster DSB mindst fem millioner kroner

Den orkanagtige storm forrige mandag ramte Danmark hårdt. Nu rammer skaderne hårdt på pengepungen.

- Vores umiddelbare opgørelse kort efter stormen har vist merudgifter for DSB på fem millioner kroner, men vi kan godt ende omkring de 10 millioner kroner, når den samlede regning er gjort op, siger DSBs økonomidirektør Stig Pastwa. (Foto: Brian Lindberg Jensen © Scanpix)

Den voldsomme storm, der hærgede landet 28. oktober, kommer til at koste dyrt i reparationer.

DSB har nu opgjort skaderne, og merudgifterne beløber sig på mindst fem millioner kroner. Den orkanagtige storm ser dermed ud til at have været værre end orkanen i 1999.

- Vores umiddelbare opgørelse kort efter stormen har vist merudgifter for DSB på fem millioner kroner, men vi kan godt ende omkring de 10 millioner kroner, når den samlede regning er gjort op, siger DSBs økonomidirektør Stig Pastwa.

25 tog på værksted

Stormskaderne var så voldsomme, at DSB har måtte sende 25 tog på værksted.

- Orkanen forvoldte væsentlige skader på såvel infrastruktur som tog, og situationen vurderes generelt set til at være værre end i forbindelse med stormen i 1999, siger Stig Pastwa.

Hos Banedanmark har man foreløbig gjort skaderne op til mellem fem og syv millioner kroner.

500 træer væltede ned over skinnerne

500 træer væltede ned over skinnerne. Det gik blandt andet ud over kørestrømsledninger, skinner og Lyngby Station, hvor taget fløj af og faldt ned på skinnerne ved stationen.

Vejdirektoratet har ligeledes opgjort skaderne, og her vurderer man, at der er skader for lidt under en million kroner.

Blandt andet er mange vejskilte væltet i stormen, oplyser Vejdirektoratet.

Hårdeste vindstød nogensinde

Dagen efter stormen vurderede forsikringsselskabet Tryg, at der var skader for mere end en milliard kroner. Op mod 100.000 danskere var ramt af materielle skader på huse, biler og cykler.

Stormen satte danmarksrekord, da der blev målt et vindstød på det sydlige Als på 53,5 meter i sekundet - 193 kilometer i timen. Det er ifølge DMI det kraftigste vindstød nogensinde målt i Danmark.

Tre mennesker mistede livet i forbindelse med stormen.

/ritzau/