Stormen påvirker trafikken: Sådan skal du forholde dig

Stormen vil påvirke trafikken. Lillebæltsbroen lukker i aften.

Trafikken på Storebæltsbroen kan meget vel blive påvirket af stormen i aften. (Foto: DR Regionalen)

Stormen Gorm rammer søndag aften det meste af Danmark.

Særligt kraftige bliver vindstødene på den jyske vestkyst, hvor der kan komme vindstød på over 40 meter i sekundet, hvilket svarer til vindstød af orkanstyrke. Men trafikken i hele landet vil blive påvirket søndag aften.

Stormen betyder lukkede broer og forsinkelser eller aflysninger af både tog- færge- og flytrafik.

Broer er lukket

Lillebæltsbroen lukker for al trafik mellem klokken 21-23. Det oplyser Fyns Politi. Samtidig lukkes Svendborgsundbroen helt for trafik cirka klokken 22-23. Vejle Fjord-Broen bliver desuden lukket mellem klokken 21.30-22.30. Det fortæller vagtchefen ved Sydøstjyllands Politi.

https://twitter.com/sundogbaelt/status/670898268277198849

Hos Vejdirektoratet råder man folk til at komme af sted i eftermiddag, hvis man har planer om at skulle krydse Storebælt i bil. Der er stor risiko for, at samtlige broer i landet bliver påvirket af stormen.

- Det kommer lidt an på vindretningen, om det kun kommer til at gælde for lette og høje køretøjer, eller om broerne bliver helt lukket. Vi skal lidt nærmere for at kunne sige det nøjagtigt, lyder det fra vagthavende hos Vejdirektoratet.

Tog- færge- og flytrafik påvirket

Vejret vil også påvirket færge- og togtrafikken. DSB har færre afgange end normalt over hele landet på grund af stormen. Følg med på dsb.dk.

Flere afgange til og fra Bornholm er aflyst. Også færgen til og fra Samsø er ramt af aflysninger. Indtil videre sejler Scandlines, som har færger mellem Helsingør og Helsingborg, Gedser og Rostock samt Rødby og Puttgarden, efter planen på alle ruter.

Fra Københavns Lufthavn lyder det, at stormen også kan forstyrre flytrafikken til og fra Københavns Lufthavn. Følg trafikken på cph.dk

Bliv indendøre under stormen

Beredskabsstyrelsen råder folk til at holde øje med, hvordan stormen udvikler sig i løbet af dagen.

Man skal følge vejrudsigten, og på Beredskabsstyrelsens hjemmeside kan man følge en række vejledninger til, hvordan man skal forholde sig.

- Det er vigtigt, man holder sig indendøre, når stormen topper, så man ikke får flyvende genstande i hovedet - som tagsten, knækkede grene eller andre løse genstande, siger Lennart Kvist, chef i Beredsskabsstyrelsen i Nordjylland.

https://twitter.com/BRSdk/status/670846141332877312

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk