Stormvejret giver minimale problemer i morgentrafikken

Øresundsbroen åbnede igen for ikke-vindfølsomme køretøjer i løbet af natten.

De første færger til og fra Bornholm forventes at sejle fra Rønne klokken 12:30 og fra Ystad klokken 14:30. (Foto: NILS MEILVANG)

Øresundsbroen er åben igen. Dog ikke for lette og vindfølsomme køretøjer.

Det oplyser Københavns Politi klokken et natten til torsdag.

Omkring klokken elleve tirsdag aften meddelte politiet, at Øresundsbroen var lukket for trafik grundet den kraftige blæst.

Samtidig blev færgeafgangene mellem Gedser og Rostock indstillet onsdag aften. Det samme gjorde BornholmerFærgens afgange.

Færgeafgangene mellem Gedser og Rostock forventes at blive genoptaget torsdag formiddag klokken elleve, mens passagerne til BornholmerFærgen skal vente lidt længere.

Her ventes det, at den næste færge sejler fra Rønne torsdag klokken 12.30, mens den første færge fra Ystad sejler 14.30.

Togtrafikken blev ramt i går aftes, hvor Banedanmark oplyste, at der ikke kørte tog mellem Sorø og Slagelse frem til klokken 22. Det skyldtes væltede træer, som hang i køreledninger.

Her til morgen er begge spor åbne igen, og togene kører efter normal køreplan, oplyser BaneDanmark på Twitter.

Blæsevejr uden store konsekvenser

Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) advarede onsdag aften om vindstød af stormstyrke i store dele af landet.

Ifølge DMI kan vindstødene blandt andet medføre, at tagsten blæser ned, store grene knækker, og at træer vælter. Flere af landets politikredse melder da også om flere træer, der er væltet.

I hele landet konstaterer politiet dog, at blæsevejret ikke har haft særligt store konsekvenser.

- Landsdelen har været ramt af uvejr, men uden de store gener. Væltede træer, men heldigvis intet alvorligt, lyder det eksempelvis i et tweet fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Alle køretøjer kan igen køre på Langelandsbroen og på Svendborgsundbroen, hvor vindfølsomme køretøjer blev frarådet at køre i aftes og i nat.

Forsvarets Operationscenter har også forberedt sig på blæsevejret. Det har for en sikkerheds skyld sendt en redningshelikopter til Bornholm. Her skal den være klar, hvis noget skulle ske i Østersøen.

/ritzau/