Storstilet sag mod pokerspiller udsat til jul: ‘Det er frustrerende’

Sygdom i Københavns Byret trækker retssag om poker-bedrag i langdrag.

Manden er anklaget for at have lagt et program ind i sin modspilleres pc, så han kunne se deres pokerhånd. (Foto: Nanna Kreutzmann © Scanpix)

Efter fire års efterforskning og siden årsskiftet retsmøder i Københavns Byret må parterne i en sag om snyd i det professionelle onlinepokermiljø væbne sig med yderligere tålmodighed:

Dommen skulle være faldet i dag, men på grund af sygdom i Københavns Byret er domsafsigelsen udsat. Måske helt til december. Til stor ærgrelse for den tiltalte og hans forsvarsadvokat.

- Min klient har udvist stor samarbejdsvilje gennem hele forløbet, der har været langvarigt. Derfor er det frustrerende, at han nu skal vente endnu et halvt års tid på at få en afklaring, siger forsvarer Alexander Nyborg Christensen.

Anklaget for at benytte spionprogrammer

Det var ventet, at Københavns Byret i dag ville afsige dom i sagen, der handler om snyd i det professionelle onlinepokermiljø.

En mand, der er beskyttet af navneforbud, er anklaget for at have installeret spionprogrammer på sine ofres computere, så han kunne se deres kort, når de var på nettet. Angiveligt er de blevet franarret millioner af kroner. Det nøjagtige beløb er ikke opgjort.

Men på grund af sygdom blandt en af sagens domsmænd, er sagen blevet udsat. Ifølge Alexander Nyborg Christensen risikerer den tiltalte at skulle vente til begyndelsen af december, hvor der er en mulig dato i spil til domsafsigelse i Københavns Byret.

Dermed når sagens udstrækning næsten op på et fuldt kalenderår, idet de indledende retsmøder fandt sted i januar.

- Forleden blev der sået tvivl om nogle af de tekniske beviser, så det er klart, at vi havde set frem til at binde de løse ender sammen i proceduren (forsvarets udlægning af sagen i retten. red.). Vi har bestemt ikke interesse i, at særligt dommere og domsmænd ikke har de seneste oplysninger i frisk erindring, siger den anklagede mands forsvarer.

Advokat: Sag påvirker min klient

Alexander Nyborg Christensen fortæller, at sagens dækning også påvirker hans klient.

- Sagen bliver skildret ufiltreret i medierne og min klient kan læse alt, der bliver sagt om ham, uden udsigt til at kunne gøre andet end blot at vente på en afslutning. Det er frustrerende.

Straffesagen om bedrageri fortsætter i dag i Københavns Byret, hvor den anklagede blandt andet skal i vidneskranken. Domsafsigelsen ventes at finde sted på en endnu ukendt dato i slutningen af oktober, november eller december.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter