Stort aprilsnar-overblik: Hammerhaj-hybrid, twitter-pasta og akutdating

Tjek datoen, før du tror på alt, hvad du læser mandag. Flere danske medier, Twitter, Den Blå Planet og mange andre er ude på at fuppe dig i dag.

En af de mere opfindsomme aprilsnarre kommer fra Den Blå Planet, som lokker med en hammerhaj, der har parret sig med en sømrokke.

Advarsel! Hvis du gerne vil gemme spændingen og selv gå på aprilsnars-opdagelse for at finde ud af, hvilke historier der i dag er ude på at tage dig ved næsen - så skal du ikke læse videre.

Hvis du derimod ikke kan vente til senere, så har DR Nyheder herunder samlet et uddrag af mange af dagens forsøg på aprilsnar:

Stjernerestauranten Noma kan se frem til en tur i retten. For det tostjernede Michelin-spisested har ifølge fire fodboldklubber på Amager gjort sig skyldig i græs- og firkløvertyveri.

Det skriver Berlingske i hvert fald. Men mandagens aviser skal læses med et gran salt, for kalenderen siger 1. april, og traditionen tro byder dagen derfor på masser af snyd, sjov og løgnehistorier.

Enhedslisten Per Clausen præsenterer, hvad man må formode, er det pure opspind, på Twitter.

- Har også meldt mig ind hos Socialdemokraterne. Har erkendt at vejen til sejr går over kapitulation, skriver han.

Tvangsundervisning i kristendom i lærerkonflikt

Hos Kristeligt Dagblad kobler de avisens kerneområde med den aktuelle lærerkonflikt i deres aprilsnar. Her driller de med, at landets kirker nu ser en enestående mulighed for at udbrede det kristne budskab til de 600.000 lockoutramte børn.

Kirken vil nemlig indføre intensiv kristendomsundervisning børnene, der ikke kan komme i skole. Og politikerne skal gøre undervisningen til et lovkrav, lyder det.

- Fra vores side vil vi selv tilbyde undervisning i de kristne dogmer og i Luthers Katekismus fra morgen til aften, mens konflikten står på, siger en af initiativtagerne ifølge Kristeligt Dagblad.

Fra Enhedslisten til Socialdemokraterne

Danske virksomheder er klar med masser af obskure produkter i dagens anledning. Blandt andet kan danskere frem over se frem til at møde et pizzabud på ryggen af en shetlandspony. For det er mere klimavenligt, lyder forklaringen.

- Vi er lige nu i dialog og forhandlinger med rideskoler over næsten hele landet, fortæller direktør for udbringningsfirmaet Just Eat, Mads Eriksen.

I samme boldgade fortæller pastaproducenten Scala, at de nu lancerer en twitter-pasta med pastaformede symboler som @ og #, der er kendt fra de sociale medier. Alan Dente fra firmaet håber, det bliver en stor succes.

Bacon til huden

Twitter selv skriver, at deres brugere nu fremover skal betale for brugen af alle vokaler på nær Y. På deres blog skriver de, at man håber, det vil skabe en mere effektiv kommunikation.

Danish Skin Care er klar med et helt nyt produkt lavet af en dansk nationalspise, der skulle være det nye hit i hudplejeindustrien, nemlig bacon.

Jobindex vil bevæge sig ind på datingmarkedet med akutdating for langtidssingler, der har været single i to år eller mere. Direktør Kaare Danielsen forklarer, at man vil gøre op med portaler, hvor krav til uddannelse og udseende er i centrum.

Hybridhaj

- Derfor lancerer vi nu en datingportal for dem, der slet ikke har nogen krav og ikke kan leve op til andres. Vi mener, vi har fundet et hul i markedet, som ingen andre har tænkt på, lyder det i en pressemeddelelse.

Den Blå Planet forsøger også at narre danskerne i dag. De lokker med at en hammerhaj har parret sig med en sømrokke, og hybrid-ungerne kommer snart til verden på Den Blå Planet.

- Det er en zoologisk sensation. Det er aldrig før set, at de to arter har fået unger sammen. En hammerhaj og en sømrokke er jo også bare sjovt i sig selv - det slår på sin egen pudsige måde hovedet på sømmet i forhold til naturens mangfoldighed, siger biolog Anders Kofoed, i den humoristiske pressemeddelelse.

Mere skærmtræning til meteorologer

Hos Politiken skriver man, at undervisningsminister Morten Østergaard (R) nu er blevet så træt af fejl i vejrudsigter og varsler om snestorme, der aldrig kommer, at han vil lave en ny meteorologuddannelse.

- Der er rigtig mange, der er afhængige af korrekte vejrudsigter. Det gælder både fiskere, der skal på havet, pædagoger, der skal vide, om børnene kan komme ud og løbe i skoven næste dag og tydeligvis også DSB, siger Morten Østergaard ifølge pol.dk, hvor de skriver, at uddannelsen fremover vil tage fem år og skal indeholde mere tid udenfor, skærmtræning og have mere fokus på nedbørsforudsigelse.

I sportens verden er der også flere der forsøger at binde folk en historie på ærmet. Sporten.dk fortæller blandt andet, at spillerne i FC København - FCK-løverne - nu dropper kødet og bliver vegetarer for at sikre sig det danske mesterskab. Det skulle angiveligt virke hæmmende for bakteriedannelse, skriver Sporten.dk.

Barfoed flytter i kollektiv

I 2. Divisionsklubben HIK har man angiveligt gjort et vaskeægte april-scoop. De næste tre måneder har de tilknyttet den tidligere landsholdsangriber og nuværende vært på DR Sporten, Peter Møller, på en kontrakt i tre måneder som angriber.

- Jeg har holdt mig i form, og gør ikke det her for at sidde på bænken, det fik jeg rigeligt af i Oviedo", udtaler Peter Møller i en pressemeddelsehttp://fodbold.hik.dk/?id=3336&c=Peter%20M.

Ifølge Ekstra Bladet er den konservative formand, Lars Barfoed, flyttet i kollektiv efter polemik om sin lejlighed på Frederiksberg. Barfoed skal fremover blandt andet dele sit hjem med kollektivets maskot, en treårig hamster ved navn Ludvig, skriver avisen.

Potenshestekød på plejehjem

Hestekødsskandalen bliver også gjort til genstand for en aprilsnar hos P4 København. Her skriver man, at ny forskning viser, at hestekød angiveligt øger sexlysten. For at fremme livsglæden hos beboerne på plejehjemmet Lotte på Frederiksberg, vil man derfor servere det potensfremmende kød mindst en gang om måneden, fortæller forstander Anne-Marie Garvold til P4 København.

Udenrigsminister Villy Søvndal (SF) gør ifølge netavisen Altinget.dk klar til at generobre posten som formand for SF. Søvndal forklarer sig med, at han havde håbet, at de unge ville tage over - og at han trods alt kun er 60 år.