Stort flertal vil kalde homoseksuelle for ægtefæller

Knap halvdelen af befolkningen mener, at præster skal have pligt til at vie homoseksuelle. Fornuftigt, mener biskop.

Knap halvdelen af befolkningen mener, at præster skal have pligt til at vie homoseksuelle. Fornuftigt, mener biskop.

Mens halvdelen af landets biskopper protesterer imod at kalde homoseksuelle for ægtefæller, møder regeringens ønske om ægteskab for to af samme køn massiv opbakning i befolkningen.

Hele 67 procent af danskerne mener, at homoseksuelle par skal kaldes ægtefæller i folkekirken, viser en meningsmåling foretaget af YouGov blandt 1005 danskere for Kristeligt Dagblad.

Desuden mener 44 procent af befolkningen, at præster ikke skal kunne fritages for at vie homoseksuelle, sådan som kirkeministeren ellers har sagt i forbindelse med beslutningen om, at homoseksuelle skal kunne vies i kirken og kaldes ægtefæller.

Undersøgelsens resultat er "fuldstændig vildt og dejligt", lyder det fra kirkeminister Manu Sareen (R), som for tiden kritiseres for at ville tvinge homoseksuelle vielser igennem uden hensyn til kirken.

Ingen tvang

Han understreger dog, at han ikke vil tvinge præster til at vie homoseksuelle.

- Tallene bekræfter for mig, at befolkningen bakker op om, at det her handler om ligeværd for alle. Det viser mig, at vi er på rette vej. Det burde give stof til eftertanke for dem, der er modstandere af ægteskab for homoseksuelle, siger han og tilføjer:

- Men jeg vil bevare de frihedsrettigheder, der er tæt forbundet med præsters samvittighed. Jeg har stor respekt for, at præster skal kunne sige nej.

Ifølge biskop i Fyens Stift Kresten Drejergaard er begge tal udtryk for et "fornuftigt" holdningsskred over de sidste cirka 30 år. Han slutter sig til de 44 procent, som mener, at præster ikke skal kunne fritages for at vie homoseksuelle.

Facebook
Twitter