Strejkeramt passager: 'Jeg kan ikke fordrage DSB længere'

Hele landet er ramt af togstrejken mandag morgen.

Mandag er togtrafikken lammet, og morgenens pendlere og rejsende søger forvildet rundt på landets stationer for at finde alternativer til at nå frem.

En arbejdsnedlæggelse blandt lokomotivførerne betyder, at togene ikke kører på Sjælland. Og hvis man skal fra Jylland og den vej over, kommer man ikke længere end til Odense.

Situationen har skabt stor frustration og utilfredshed blandt flere af morgenens passagerer. En af dem er Nikolaj Sørensen, der skulle have været med et tidligt morgentog hjem til Jylland efter en lang nat med arbejde i København.

- Jeg sidder fast i København, og alle mine penge gik til den her togbillet. Jeg kan ikke fordrage DSB. Der er altid noget, der ikke fungerer.

Nu må han vente på ubestemt tid på hovedbanegården i København, og han er langt fra den eneste. Selma Nielsen er også ramt af morgenens trafikkaos. Derfor er hun søgt indenfor for at få varmen i de stillestående timer.

- Jeg synes, det er dårlig service, at DSB ikke ryster op med noget kaffe til os, der bliver udsat for det her, siger Selma Nielsen.

Hun skulle have siddet i et tog klokken seks på vej til Vejle Hospital for at modtage behandling. I stedet er hun endt med at booke en billet til busselskabet Flixbus.

Mange andre er også søgt væk fra skinnerne for at nå frem til morgenens gøremål.

'Koste, hvad det koste vil'

Josephine Nørring skulle have siddet i et tog mod Nyborg for at nå en teaterforestilling til børn, som hun medvirker i.

I stedet må hun søge andre muligheder for at nå det til tiden.

- Jeg prøver at skaffe en plads med Gomore. Ellers hører jeg min chef, om jeg kan tage en taxa. Koste, hvad det koste vil. Ellers er der en masse børn, der bliver skuffede, siger hun.

Heldigvis lykkedes det skuespillerinden at få et lift med den private samkørselsordning Gomore. Men det er ikke alle strejkeramte, der har fundet en løsning på problemet.

Mohammad Jamal og hans familie var på vej til Københavns Lufthavn fra Aarhus. Men nu er han forhindret og ved ikke, hvad han skal stille op.

- Jeg kan ikke få nogle svar. Og det er frustrerende, for vi skal videre på rejsen. Jeg har kun de her to ugers ferie, så det er vigtigt for mig at komme afsted.

Derfor overvejer han også at kaste penge efter en taxa for at nå flyet.

Det er stadig usikkert, hvornår togene vil køre igen, oplyser DSB. Og lige nu holder al togtrafik stille øst for Odense.

Hele landet er ramt

Det er ikke kun på landets hovedbanegård, at der er opstået morgenpanik.

I Esbjerg ville Marianne Christiansen meget gerne have været med afgangen til København for at besøge sin datter og barnebarn. Men hun kom kun til banegården i Esbjerg.

- Jeg har netop talt i telefon med min datter og hun er rigtig ærgerlig over, at jeg ikke kommer. Det er også hende, der har søgt på alternative muligheder, men der er ikke noget at gøre ved det. Det er vilkårene.

I Ringsted er der togbusser, hvor der i forvejen er sporarbejde denne uge. (Foto: Ann Smed Madsen DR Sjælland)

På Næstved Station står en opgivende Janni Jensen, der pendler fra Nykøbing Falster.

- Jeg tror, jeg tager hjem igen. Jeg kan ikke rigtig gøre noget. Jeg har forsøgt at få fat i min arbejdsgiver,men de er ikke mødt ind endnu. Det nytter ikke noget at stå her i flere timer. De var længe om at skrive noget på afgangstavlerne, så det er noget svært at orientere sig.

En anden, der er strandet på Næstved Station, er Gitte Petersen fra Vordingborg. Hun startede sin tur klokken 5.22 - klokken syv sad hun stadig på stationen i Næstved.

- Nu sidder jeg med en god kop kaffe, og så må vi se, hvad der sker senere. De har sagt, at der kører et tog senere. Nu her sidder jeg bare og snakker med nogle hyggelige mennesker for at få tiden til at gå.

Bilister må hjælpe pendlere på arbejde

DSB vil ikke indsætte togbusser som erstatning for de aflyste tog, oplyser Tony Bispeskov, der er informationschef i DSB.

Derfor opfordrer pendlertalsmand Michael Randropp fra pendlerklubben Kystbanen, at bilister kører forbi togstationerne og samler passagererne op.

- Nogle af medlemmerne har vi fået til at hjælpe hinanden ved at skrive på Facebook, hvor de kører fra og til for at få hjulpet nogle ind i dag, siger han til Ritzau.

Han mener, at pendlerne er blevet taget som gidsler i konflikten, hvor han dog ikke vil tage side.

- Det er helt klart, at det er en meget hård vinter, som har hamt DSB og DSB's personale. Hele forhandlingssituationen er frosset fuldstændig til.

Pendlertalsmanden opfordrer derfor til, at andre kommer til forhandlingsbordet for at løse konflikten.

-Ind til videre er passagererne bare gidsler, for vi ved ikke, hvornår næste arbejdsnedlæggelse rammer.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter