Stressklinik for studerende vælter i henvendelser

Den første stressklinik for studerende er åbnet i Aarhus, og ejeren Thomas Pape er booket op.

Thomas Pape har åbnet landets første stressklinik for studerende - og hans kalender er allerede booket op. (Foto: Arkivfoto- DR © DR)

Stress, angst, tristhed og depression er nogle af de ord, som Thomas Pape hører dagligt fra studerende. Han har åbnet landets første stressklinik for studerende - og hans kalender er allerede booket op.

Uoverskuelig hverdag

Størstedelen af Thomas Papes klienter kommer hos ham, fordi de har svært ved at overskue og strukturere en helt almindelig hverdag som studerende:

- At systematisere deres dagligdag uden at det selvfølgelig tager helt overhånd giver faktisk stress og depression dårligere vækstvilkår, siger han.

Thomas Pape er stressrådgiver og psykosomatisk fysioterapeut. Han åbnende klinikken i Aarhus for syv år siden, men i april besluttede han sig for kun at behandle studerende, fordi efterspørgslen var stor.

- Det her det handler ikke om, at flere danske unge skal være elitestuderende - det handler om, at de her unge studerende skal lære, hvordan de får adgang til det potentiale de alle sammen har, og hvordan de får det i spil bedst muligt - så de får den karakter de egentlig fortjener, siger han.

Medicin er overflødig

Thomas Pape vurderer at op mod 70 procent af de studerende, som han har samtaler med er på medicin, når de begynder deres behandling hos ham. Især antidepressive piller, også kaldet lykkepiller. Men pillerne er overflødigt i de fleste tilfælde:

- Altså mange af dem synes jeg slet ikke har den effekt af deres medicin, som man kunne forvente.

Det kan være fordi symptomerne på stress minder meget om de symptomer, man ser hos folk med depressioner, forklarer han.

Thomas Papes arbejde med de studerende handler derimod om at gøre de studerende bevidste om deres potentiale. Han hjælper dem blandt andet med at sammensætte en læseplan i eksamensperioder, hvor mange af dem oplever et endnu højere pres:

- Det kan lyde enormt basalt, men det at være bevidst om, hvordan fungerer jeg, hvornår får jeg det bedste ud af mig selv, så ville rigtig mange studerende blive rigtig glade for deres studier, siger han.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:4f961fbc860d9a2bf0a9da35