Strømsvigt skabte trafik-kaos

Mens trafiklys, S-tog, regionaltog, metrotog og Øresundsforbindelsen var ude af drift i flere timer pga. den store strømafbrydelse, er trafikken nu igen ved at være genetableret. I morgen ventes togdriften at være helt normal.

Mens trafiklys, S-tog, regionaltog, metrotog ogØresundsforbindelsen var ude af drift i flere timer pga. den storestrømafbrydelse, er trafikken nu igen ved at være genetableret.

I morgen ventes togdriften at være helt normal.

Under strømafbrydelsen blev motorvejene hurtigt ramt aftrafikkaos med kilometerlange køer til følge, og trafikken mindedeallermest om myldretidstrafik på en travl dag.

Der var dog ingen meldinger om alvorlige færdselsuheld, selv omstort set samtlige lysreguleringer i København var sat ud afspillet i et par timer.

Tværtimod kørte folk yderst fornuftigt ifølge de betjente, somKøbenhavns Politi havde ude i trafikken.

Også myldretiden blev ifølge politiet afviklet i god ro ogorden.

Togdriften indstillet i flere timer

Strømsvigtet betød desuden, at togdriften på hele Sjælland blevindstillet i flere timer.

Lokalbanerne kørte i begrænset omfang, og regionaltogene holdtstille. De blev kørt til stationer i nærheden, hvor passagererneblev sat af.

Da strømmen faldt ud, var der to tog i tunnelen underStorebæltsforbindelsen, men det lykkedes efter omkring 10 minutterat få togene af sted til henholdsvis Korsør og Nyborg ved at fødedem med strøm fra jyllandssiden.

En række togpassagerer blev fanget af strømsvigtet, da et togstrandede på Øresundsbroen ved Peberholm, og først omkring firetimer senere blev der sendt en bus ud for at hente dem, da det ikkevar muligt at flytte toget fra broen.

Der var ingen tog i tunnelen under Øresundsforbindelsen, dastrømmen faldt ud.

Først kl. 15.30 begyndte der igen at køre tog mellem Odense ogRingsted, samt på Kystbanen.

DSB måtte dog resten af dagen køre efter noget, der mindede omsøndagskøreplaner, f.eks. blev alle de såkaldte plus-tog påS-togsnettet aflyst.

Også metroen hårdt ramt

Også den københavnske metro blev hårdt ramt.

Her gik to tog i stå kort efter strømafbrydelsen, men allepassagerer blev evakueret helt problemfrit.

Kort før kl. 20 kørte metrotogene fortsat ikke, og passagererneblev i stedet transporteret med busser.

Flytrafikken lukkede

Københavns lufthavn lukkede helt for ankomster og afgange, ogflyene måtte omdirigeres til henholdsvis Oslo og Stockholm.Flykontrollen og dermed overvågningen af luftrummet varupåvirket.

Mens check-in stederne og bagagebåndene gik i sort, da strømmenforsvandt, gik alle nødapparaterne til landingsbanerne straks igang, som de skulle.

- Alle nødapparater gik i gang, og de virkede. Alle voressikkerhedsmæssige ting har fungeret upåklageligt, men forholdomkring check-in, bagagesortering og den slags ting gik i stå. Såreelt set kunne vi ikke operere videre, sagde underdirektør iKøbenhavns Lufthavn, Hans Christian Stiggaard til Ritzau.

I løbet af et par timer kunne lufthavnspersonalet langsomtbegynde at sende fly i luften igen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk