Student og hvad så? Flere vælger en erhvervsuddannelse

Hver sjette student går direkte fra gymnasiet til en erhvervsuddannelse.

- Vi er for dårlige til at udfordre eleverne på deres uddannelsesvalg, siger børne- og undervisningsminister Ellen Trane Nørby. (Foto: Morten Stricker © Scanpix)

Lige efter studenterhuen er kommet på hovedet, vælger en stor gruppe af unge at begynde på endnu en ungdomsuddannelse, skriver Politiken.

Det strider mod formålet med en studentereksamen, som er at forberede eleverne til videregående uddannelse.

Ud af de unge, der tre måneder efter en gennemført gymnasial uddannelse er begyndt på endnu en uddannelse, har 17 procent valgt en erhvervsuddannelse frem for eksempelvis en universitets- eller professionsbachelor, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

- Det bekræfter, at vi er for dårlige til at udfordre eleverne på deres uddannelsesvalg, siger børne- og undervisningsminister Ellen Trane Nørby til Politiken.

Regeringen har nedsat et udvalg, der skal komme med anbefalinger til, hvordan man kan hjælpe unge til en bedre og mere direkte vej igennem uddannelsessystemet.

Som formand sidder Stefan Hermann, rektor på Professionshøjskolen Metropol.

- Nogen rasende god udnyttelse af ressourcerne er det jo næppe. Vores svar på den udfordring har hele tiden primært været mere vejledning, men i den her sammenhæng er det jo ikke lykkedes, siger Stefan Hermann.

/ritzau