Studenter må selv rette fejlen på eksamensbeviset

De uheldige studenter fra Frederiksberg Tekniske Gymnasium, der har fået et eksamensbevis med et for lavt karaktergennemsnit, må selv rette fejlen.

(Foto: Janni Brixen © DR København)

Som den nyudsprungne student Christian Lisbjerg kan fortælle, var det for sent for mange af de studerende, da Frederiksberg Tekniske Gymnasium gav dem beskeden om, at deres eksamensbevis skulle ombyttets på grund af en fejl.

Allan Nielsen, uddannelseschef på Teknisk Erhversskole Center i København mener, at man fra skolens side har gjort alt, hvad man kan. Studenterne må klare resten.

- Vi har ikke muligheden for at sende eksamensbeviser til dem. De regler vi er underlagt siger, at der ikke må eksistere to forskellige eksamensbeviser. Vi skal have det gamle tilbage og destruere det, før vi må udlevere et nyt, siger uddannelseschef Allan Nielsen.

Fysisk eksamensbevis nødvendigt

Da DR Nyheder tidligere på dagen kontakter Frederiksberg Tekniske Gymnasium meddeler man, at uddannelseskontoret har rettet den elektroniske indberetning, så studenternes ansøgninger til de videregående uddannelser er sket på baggrund af det rigtige karaktergennemsnit.

Men det nytter ikke noget lyder det fra UNIC, som administrerer optagelsessystemet for de videregående uddannelser

Efter at DR Nyheder har gjort UNIC opmærksom på problemet, har de kigget på den konkrete sag.

- Vi kan se, at idet han har prøvet at søge ind på Københavns Universitet, har han fået en besked op på skærmen, om at hans eksamensbevis er fejlbehæftet, og at han skal sende det ind manuelt efterfølgende, siger Ole Kærgaard, teknisk direktør i UNIC.

Kan ende i den forkerte bunke

Det kan få fatale konsekvenser for de studenter fra Frederiksberg Tekniske Gymnasium, som ikke har haft et nyt eksamensbevis at sende ind.

- Det kan betyde, at man kommer ind i en forkert bunke i forhold til at få adgang til sit studium, da det er et forkert gennemsnit, man går ud fra, siger Ole Kærgaard.

Han råder Christian Lisbjerg og de andre uheldige studenter fra Frederiksberg Tekniske Gymnasium til at henvende sig til det specifikke universitet, som de har søgt, og forsøge at få ombyttet eksamensbeviset.

Vi er på ferie

Men for at det kan lade sig gøre, kræver det et nyt eksamensbevis fra Frederiksberg Tekniske Gymnasium. Og her er man taget på ferie.

- Hvis der er nogen, som ikke har fået ombyttet deres eksamensbeviser endnu, vil jeg kraftigt anbefale dem at rette henvendelse til skolen, og så vil vi inden for - vi har lige denne og næste uge, hvor vi er hårdt ramt af ferie, men inden for den periode vil vi med det samme kunne sørge for, at de får det rigtige eksamensbevis, siger uddannelseschef Allan Nielsen på en telefon fra Tyrkiet, hvor han er på ferie.

Garanterer du dermed, at Studenterne kan få deres rigtige eksamensbeviser med det samme?- Ja, det vil de kunne, lover Allan Nielsen.

Christian Lisberg, der er en af de uheldige studenter, er dog ikke bekendt med denne mulighed.

Det var jeg ikke klar over, at vi kunne. Skolen har meddelt os, at vi kan komme at hente de nye eksamensbeviser, når den åbner i starten af august, lyder det fra Christian Lisberg, der nu vil overveje de nye muligheder.

Tip os, hvis du har kendskab til noget lignende på 1212@dr.dk

Facebook
Twitter