Studerende demonstrerer mod nedskæringer

Danske Studerendes Fællesråd kræver hjælpepakke til de danske universiteter efter flere hundrede studerende i dag blokerer indgangen til Biologisk Institut i protest mod nedskæringer.

Flere end 300 studerende blokerer fra mandag morgen indgangen til Biocenter og nedlægger al undervisning på Biologisk Institut ved Københavns Universitet.

Det sker som reaktion på, at 40 procent af underviserne er blevet fyret inden for tre år, og de konsekvenser nedskæringerne vil få på uddannelserne.

- Nu har man prøvet mange forskellige ting inden for det sidste år for at råbe op mod nedskæringerne. Og det her er den sidste udvej, siger formanden for De Studerendes Fællesråd, Mikkel Zeuthen til P3Nyheder.

KU bløderOg Københavns Universitet har akut brug for hjælp, forskningen og institutterne er truet, lyder kommentaren fra Danske Studerendes Fællesråd.

- Københavns Universitet bløder, og der er akut brug for en hjælpepakke til at stoppe blødningerne. Det ville være en skandale, hvis biologi, geografi og geologi lukker, siger Mikkel Zeuthen

Tænk fremPå Life, den tidligere Landbohøjskole, skal der fyres cirka 100 ansatte, på Danmarks Tekniske Universitet skal der fyres cirka 100 forskere.

På Aarhus Universitet herunder Danmarks Pædagogiske Universitet, skal der fyres et ukendt antal ansatte.

Danske Studerendes Fællesråd mener, at der er brug flere frie midler, så universiteterne kan foretage langtidsinvesteringer og generel økonomistyring.

- Hvis man oprigtigt mener, at man vil have universiteter i verdensklasse, så bliver man nødt til at lave massive offentlige prioriteringer af uddannelse. Og det er bestemt ikke det, vi ser i dag, siger Mikkel Zeuthen til P3Nyheder.

Har du også oplevet nedskæringer på dit studie?

Facebook
Twitter