Studerende: Faldende kvalitet hænger sammen med nedskæringer

Faldende kvalitet på landets universiteter kommer ikke bag på de danske studerende, som længe har advaret mod nedskæringer

Skal man gøre noget ved kvaliteten, så må man også prioritere finansieringen af de videregående uddannelser. Sådan lyder svaret fra Danske Studerendes Fællesråd i kølvandet på, at 400 censorer har sendt ministeren et brev om den faldende kvalitet på universiteterne. (Foto: NIELS AHLMANN OLESEN © Scanpix)

Yasmin Davali, der er formand for Danske Studerendes Fællesråd, er ikke overrasket over, at 400 censorer i et brev til vindenskabsministeren advarer om faldende kvalitet og faglighed på de videregående uddannelser.

- Det er ingen overraskelse – vi har længe sagt, at når man bliver ved at skære, så går det ud over kvaliteten, siger formanden.

- Gennem de sidste fem år er der skåret så meget, at vi i dag uddanner fem studerende for de samme penge, som vi uddannede fire studerende for for fem år siden.

Ifølge Yasmin Davali står det således klart, at når uddannelserne bliver dårligere, så bliver udbyttet også mindre.

- Hvis de studerende ikke præsterer ligeså meget som for et par år siden, så er det fordi, de ikke har lært ligeså meget som tidligere. De får simpelthen ikke feedback og undervisning i tilstrækkelig høj grad.

I brevet påpeger censorerne blandt andet, at karakteren 12 idag er blevet mere almindelig end ug og 13 var før i tiden.

Yasmin Davali ser dog ikke noget mærkeligt i, at dygtige studerende høster gode karakterer.

- Hvis man er blandt de dygtigste, får man 12. Præcis ligesom de dygtigste før fik ug eller 13.

Danske Studerendes Fællesråd håber, at videnskabsminister Esben Lunde Larsen (V) vil lytte til censorernes kritik og gøre noget ved finansieringen

- Hvis ikke han gør det, så ignorerer man jo det, censorformandskaberne er sat i verden for, siger Yasmin Davali.

Facebook
Twitter