Studerende mister retten til billig transport

Økonomien kan stramme til, hvis studerende udskyder eksaminer.

Studerende, der bliver mere end 12 måneder forsinkede på deres videregående uddannelse, mister også retten til billig kollektiv transport til deres uddannelsessted.

Det kan give alvorlige lommesmerter at udskyde eksamener.

Studerende, der på grund af for eksempel sygdom bliver mere end 12 måneder forsinkede på deres videregående uddannelse, mister nemlig ikke bare retten til SU, men også retten til billig kollektiv transport til deres uddannelsessted, skriver metroxpress.Også selv om de er indskrevet på uddannelsen og følger undervisningen.

Det er konsekvensen af det nye Ungdomskort, som blev indført den 1. august. For en studerende, der pendler fra København til Roskilde Universitet, løber det op i en månedlig ekstra transportudgift på 673 kroner.

Slår til efter efter seks måneder

Det er mange penge, når man samtidig har mistet retten til SU, mener Jakob L. Ruggaard, formand for Danske Studerendes Fællesråd. Og når SU-reformens skærpede krav til studieaktivitet træder i kraft i 2016, vil hammeren falde allerede efter seks måneders forsinkelse i studierne.

- Det er uholdbart. Det betyder jo, at det vil tage endnu længere tid at færdiggøre studierne, fordi man er nødt til at arbejde mere ved siden af for at få råd til transport, siger Jakob L. Ruggaard til metroxpress.

Derfor vil han på et møde med transportminister Pia Olsen Dyhr (SF) i næste måned kræve, at alle studerende - uanset alder og studieaktivitet - får ret til Ungdomskortet.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter