Studerende om ny reform: Der er stadig lang vej endnu

Problematisk at universiteterne skal skynde på studerende, siger formand for de studerendes fællesråd.

Fremdriftsreformen har siden sin fødsel været upopulær blandt landets studerende. (Foto: MATHIAS BOJESEN © Scanpix)

Trods lyspunkter i den nye fremdriftsreform, er hele idéen om fremdrift stadig en torn i øjet på Yasmin Davali, formand for Danske Studerendes Fællesråd.

- Der er rigtig lang vej endnu. Man sender stadig et signal om, at hastighed er vigtigere end kvalitet.

Det nye er, at universiteterne økonomisk hæfter, hvis de studerende er for langsomme om at gennemføre studierne. Målet er, at de studerende skal være 4,3 måneder hurtigere om at blive færdige i 2020. Hvis ikke, skal universiteterne hoste op med knap én millard kroner, som modsvarer, hvad man vil spare, hvis de studerende bliver hurtigere færdig.

Det giver rynker i panden hos Yasmin Davali.

- Det bekymrer mig, at vi har en studietidsmodel, hvor universiteternes økonomi afhænger af, at de studerende skynder sig igennem studierne.

Trods kritikken er der dog lyspunkter.

- Jeg er rigtig glad for det nye beståkrav fra 60 til 45 ECTS-point, og at vi er kommet af med tvangstilmeldingen. Der er bestemt fremskridt, siger formanden for Danske Studerendes Fællesråd.

At de studerende skal hurtigere igennem studiet, har været på den politiske dagsorden siden 2013, hvor den tidligere SR-regering fremlagde den første fremdriftsreform, som altså i dag er blevet revideret.

Facebook
Twitter